fredag 17 april 2015

Vecka 39

Nu är det inte många dagar kvar till bf, 14 dagar för att vara exakt. Allt är förberett inför lillebrors ankomst; kläderna är tvättade, BB-väskan är packad, förlossningsbrevet skrivet, spjälsängen är bäddad och andra bra-att-ha-saker som tex babysitter är upplockade från källaren. 

Igår fick jag som sagt en hinnsvepning när jag var på specialistmödravården. Direkt efteråt igår hade jag molvärk lång ner i magen men den släppte efter ett par timmar. Sedan har jag inte känt någonting fören nu på eftermiddagen, någon sammandragning då och då. Jag har läst att det kan ta upp till två dygn innan man ser resultatet av en hinnsvepning, så än har jag inte gett upp hoppet.

Kroppen: Locket i det vänstra örat är tillbaka. Det är lite krångligt att vända sig i sängen. Jag har ofta ont i mitt vänstra revben, och jag tror att det är en inflammation vid revbenen och ibland så trycker lilleman på själva inflammationen och då gör det ännu mer ont. Annars mår jag verkligen hur bra som helst! Ovanstående saker är inte särskilt besvärliga, det skulle vara revbenet som som är besvärligt från och till men inte så att jag inte står ut. 

Nu under dagen tror jag faktiskt att magen har sjunkit lite. När jag tittar ner på den så sitter den inte riktigt där den brukar. Det syns inte på bilderna, för dem tog jag innan jag själv upptäckte att magen inte riktigt såg ut som den brukade. 
Vikt: + 10 kg

Trötthet: Jag är lite mer trött igen, men jag tror mest att det beror på att jag inte fått sova ordentligt de senaste nätterna då Nils varit orolig nattetid. Jag har tänkt hela veckan att jag ska vila på dagarna då Nils varit på förskolan, men det har varit alldeles för mycket att göra så jag har inte hunnit det. 

Bebis: Det är faktiskt lite mer liv där inne i magen just nu, trots att det är mindre plats. Det är väldigt sällan han har hicka. Jag märker att han vaknar när jag vaknar på nätterna, för innan jag tex går upp på toaletten så är det lugnt inne i magen, och när jag kommer tillbaka till sängen och lägger mig - då rör det på sig för full inne i magen. 







Här kan ni läsa om vecka 39 när Nils låg i magen. 

4 kommentarer:

  1. Herregud nu är det verkligen snart dax! =)Jättefin bebiskula har du!
    Lycka till om jag inte hinner skriva det innan det är dax =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, tiden den bara springer iväg :) Tack söta söta du :)

      Radera
  2. Nu vill jag se hur lillebror ser ut, hoppas att han väljer att komma ut snart och inte har det allt för gott i magen. Håller med - vilken härlig mage du har!
    Kram och trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han verkar ha det himla gott inne i magen, jag har inga känningar what so ever.. Så jag hoppas på en till hinnsvepning på fredag och då en lite mer "kraftfull" (min bm frågade mig igår om jag tyckte att det gjorde ont med hinnsvepningen och jag svarade att det itne gjorde särskilt ont och så sa hon att de hade nog läkaren varit väldigt försiktigt, så därav att jag önskar en mer kraftig/oförsiktig hinnsvepning).

      Radera