fredag 10 april 2015

Vecka 38

Vecka 38, haha, det är så sjukt. Jag kan inte fatta det! Vecka 38, snart har jag fått alla veckorna och det innebär ju att vi snart ska få en till liten familjemedlem. Det känns så spännande och jag är sååå förväntansfull inför nästa veckas besök på specialistmödravården. Jag hoppas verkligen att lillebror har fixerat sig så att de väljer att försöka sätta igång förlossningen. Men bara för det så lär det ju inte göra det, så därför försöker jag att ställa in mig på att jag kommer att gå över tiden.

Jag har ännu inte packat BB-väskan, men tänkte börja med den nu i dagarna. Jag har iallafall köpt en väska att ha till BB nu. Jag hade verkligen ingen bra innan, jag kände liksom inte för att komma med en resväska till förlossningen, hahahaha! Minns inte ens vad jag hade för väska sist? Tror att det var en jättestor Lexington "kasse" och en mindre till Nils. Men det var ju liksom varken praktiskt eller särskilt smart pch inte heller särskilt snyggt. Nu har jag köpt en mörkblå stor weekendbag i fuskskinn från Even and Odd, himla snygg och massa praktiska fack och dessutom billig. Jag lär ju kunna använda den även till andra tillfällen.

Jag har tänkt att ta upp Stokke sleepi mini sängen från källaren i helgen och göra ordning den, och även bädda både den och liggdelen till vagnen.

Nils pratar allt mer om att han ska få en lillebror och att mamma har en bebis i magen. Det är så roligt och jag hoppas att han börjat inse lite mer vad det faktiskt är han säger.

Kroppen: Senaste dygnet har jag faktiskt känt av lite sammandragningar då jag varit "för" aktiv, typ promenerat fort. Tidigare har jag ju inte känt av sammandragningar överhuvudtaget ju, så jag hoppas att det innebär att det börjar närma sig förlossningen. Kvällstid känner jag ibland molande mensvärk.
Det är fortfarande riktigt jobbigt att ha bh och samtidigt sitta, eftersom livmodern verkligen når ändå upp till revbenen, vilket innebär att jag ibland får en fot som trycker på revbenen, men det gör inte så ont som när Nils sparkade mig på revbenen, antar att det är för att denna bebisen är större och därmed har mindre plats att röra sig på.
Vikt: +10 kg

Bebis: Något mindre "sparkande/kickande" rörelser och nu istället mer "böljande" eller hur jag ska förklara, men det är ju helt normalt att det blir så allt eftersom att han får mindre plats där inne. Han har hicka ibland, men inte flera gånger per dag som Nils, mer kanske nån gång om dagen eller typ varannan dag.

Sömn: Jag sover fortfarande gott på nätterna. Är uppe och kissar en, två gånger. Men - jag kan ibland vakna av att jag har ont i magen, typ som att huden liksom inte räcker till, svårt att förklara och inte vidare skönt.




Här kan ni läsa om vecka 38 när Nils låg i magen.

4 kommentarer:

  1. Såå fin du är! Du strålar verkligen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men ååh, tack så jättemycket Sara <3

      Radera
  2. Alltså. Jag upplever nog att magen sjunkit lite faktiskt. Det ser så ut i alla fall.
    Tim fixerade sig inte förrän vid förlossningen faktiskt. Huvudet var hela tiden ruckbart på alla tidigare kontroller men det gick ju bra ändå.
    Hoppas att Nils någonstans börjar inse vad som är på gång så att övergången till fyra i familjen går smidigt. Jag tror att han kommer att bli världens bästa och mest stolta storebror!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har nog rätt, SF-måttet i fredags var ju samma som vid besökt innan, så det kanske tyder på att den har sjunkit. Tyvärr var bebisen inte fixerad, men det lär han ju säkert aldrig bli eftersom Nils inte fixerade sig fören efter vattenavgång.

      Radera