fredag 9 januari 2015

Vecka 25

Jag var hos doktorn i måndags efter jobbet. Fick träffa en annan läkare än den som sjukskrev mig. Jag berättade att jag bara arbetat 4 pass under den tiden jag varit sjukskriven och att jag resten av tiden varit föräldraledig under julen och därmed kunnat vila en hel del och att jag nu hade betydligt mindre smärta i ljumskarna och mindre sammandragningar. Hon tyckte att det lät så bra att hon först ville att jag skulle börja jobba 100% på en gång. När hon sedan frågade vad jag arbetade med och vart jag arbetade så ändrade hon sig och tyckte att jag istället skulle jobba 75%. Så denna veckan har jag arbetat 75%, och det har gått sådär. Jag har fått tillbaka lika mycket sammandragningar som innan sjukskrivningen och ljumsksmärtan har börjat komma tillbaka, dock inte lika stark som tidigare. Jag tänker ge det ett par arbetspass till, men om det inte blir bättre så är det nog helt enkelt så att jag får gå ner till 50% igen, även om det känns tråkigt.

Kroppen: Jag har börjat känna att magen är i vägen i vissa moment, tex då jag tar på mig krångliga skor, eller som häromdagen när jag skulle sätta nål på en patient som absolut ville sitta upp när jag gjorde det. Då fick jag sitt ner på en stol, och då var magen faktiskt i vägen precis hela tiden och det var svårt att sticka patienten. När jag inte gör såna saker där magen är i vägen så känner jag mig inte otymplig eller gravid, förutom att jag blir mer andfådd än jämfört med tidigare.
Vikt: + 5 kg (hur tusan ska detta sluta?)

Trötthet: Jag känner mig fortfarande pigg. Det är när jag jobbat och gått upp klockan 05 som är blir tröttare på kvällarna fortare, men det är ju inte så konstigt, vem blir inte trött av att gå upp 05 varje dag? I vanliga fall, när jag inte var sjukskriven så jobbade jag ju inte dagpass varje dag, och då gick jag ju såklart inte upp klockan 05 varje dag.

Bebis: På kvällarna är det oftast ett himla liv där inne i magen. Kanske även denna bebis blir en lite discobebis som jag kallade Nils för? Jag känner sparkar högt upp i magen nu, precis vid revbenen, så livmodern måste ligga ganska högt. Undra om det är en megastor bebis där inne, eller en liten mini som Nils?




Här kan ni läsa om vecka 25 med Nils i magen.

4 kommentarer:

  1. +5 är väl inget =) du är super fin! kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jooo, det känns såå himla mycket :( Men tack, vad gullig du är, jag suger i mig det!! <3

      Radera
  2. Hur går det, blir det 50% eller försöker du klara av 75%?
    Sist gick jag upp 21 kg så 5 kg är ingenting i mina öron. Nu har jag gått upp 12 tror jag. Även om det skiljer 9 kg tycker jag inte att det är så stor skillnad på min gravidkropp nu mot då, men jag kanske minns fel �� Din kropp går upp det du och lillebror behöver....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får se vad MVC-läkaren säger idag ang. sjukskrivning, men läkaren på specialistmödravården sa att jag absolut skulle vara 100% sjukskriven så det lutar ju åt det.

      Aha, tycker du inte att det är så stor skillnad ändå? Det låter som att det skulle vara ganska så stor skillnad. Precis, det är ju så; man går upp det man behöver :)

      Radera