fredag 2 januari 2015

Årsresumé 2014

2014 har varit ett bra år. Det har gått i rasande fart och jag tyckte att det inte var särskilt länge sedan vi firade nyår sist. Främst är det Nils som gjort året så himla bra och att han kom till världen har verkligen berikat mitt och Mickes liv. Han ger oss dagligen så mycket kärlek och många hjärtliga skratt. Jag önskar att vi inte bodde så långt från mina föräldrar för det är en sorg för mig och säkerligen alla andra att de inte träffas så ofta som jag önskar.

Det har varit ett relativt tufft år på jobbet, det är tunga patienter, sjuk personal, personal som säger upp sig, neddragningar på patientplatser osv. Jag älskar verkligen mitt jobb som sjuksköterska, men det är riktigt tufft, det sticker jag inte under stolen med.

Året slutade med sjukdom, och jag tror och hoppas att 2015 kommer att bli hur bra som helst, att vi får vara friska och att vi blir fyra i familjen.

Januari
Jag började att jobba efter lite mer än ett år som mammaledig. Det var såå skönt att få börja jobba igen, jag var ganska less på att bara vara hemma och vara mammaledig (såhär i efterhand undrar jag hur tusan jag kunde lessna på det, men ja, det gjorde jag iallafall). Nils lärde sig en massa nya saker när Micke var pappaledig med honom, som att sparka boll. Han började att äta själv. 

Vi var med Elin, Hannes och Elvin på Leos lekland ett par gånger och pojkarna lekte tillsammans, 

Kul att börja jobba igen, jag älskar mitt jobb som sjuksköterska. 

Vinterns första snö kom till Malmö, och vi köpte såklart en pulka så att Nils fick uppleva sin första snö i pulkan, och det var roligt tyckte han. 

Februari
Farfar blev sjuk och Micke Nils och jag åkte hem till Stenungsund. Mamma och pappa var utomlands så det var vi syskon som satt hos farfar på sjukhuset. När mamma och pappa kom hem och vi alla var samlade på sjukhuset var en himla fin stund och dagen efter somnade världens finaste farfar in. Det var precis som att han ville att vi alla skulle vara samlade innan han tog farväl. 

Jag började springa, eller jogga flera gånger i veckan.

Micke och Nils gjorde en massa roliga saker när Micke var hemma med Nils. Att titta på djuren i Folkets park var en stor hit, det är himla synd att djuren inte är kvar längre. 

Mars
Farfar begravdes. När jag ändå var i Stenungsund för att ta farväl av farfar passade jag på att gosa med Veronikas fina bebismage.

Jag var på klinikfest, och det var så himla roligt att få göra sig fin och ha roligt tillsammans med kollegorna. Micke och jag hade barnvakt en helg och vi var på dejt och såg bio och gjorde andra saker som är svåra att hinna med en liten ettåring.


Nils började tycka att det var roligt att leka utomhus på lekplatser. Tidigare var han inte riktigt lika imponerad utav det.

April
Vår stora lilla pojke började på förskolan! Det var Micke som skötte inskolningen och det gick galant. 

Vi firade påsken i Malmö då jag jobbade. Jag var sjuk flera gånger efter det att Nils började förskolan, jag antar att jag inte var särskilt motståndskraftig för dagisbacillerna. 

Vi hittade på en massa roliga saker med Elin, Hannes och Elvin. Vi var bland annat i Skanör, och vi grillade korv i vårsolen i parken vid spirallekplatsen. Nils och Elvin lekte mycket och Elin och Elvin var här på en mysig frukost och vi var på öppna förskolan.

Sötaste pojkarna i hela stan på väg till öppna förskolan. 

Maj
Mamma och pappa var i Malmö och hälsade på. Nils åkte på dagisbacillerna och var sjuk en del. 

Vädret visade sig från sin bästa sida och Nils och jag hängde i Folkets park en massa och så fort jag var ledig från jobbet tillbringade vi all ledig tid utomhus.

Vi besökte Hallongården för första gången. 

Det blev en hel del härliga kvällar på diverse uteserveringar. Bland annat var Lina, Elin och jag en solig kväll på Lilla Torg, Micke och jag på en supermysig dejt också det på Lilla Torg och jag hade en trevlig kväll med några kollegor och ett par flaskor rosé på en uteservering. 

Juni
De var ett gäng fester som avlöste varandra i juni. Först avtackningsfest för de sjuksköterskor som slutade, sedan Sandras möhippa och utgång med Sara och Henrik. På midsommar jobbade jag medan Micke och Nils firade med Marianne.

Mitt hår blev allt kortare och kortare. Även Nils klippte sitt hår för första gången och han var så himla duktig när han satt som ett litet ljus i frisörstolen.

Nils växte inte riktigt ihop med sin kurva så han var på barnendokrin där de konstaterade att han var fullt normal och efter det har han vuxit ikapp sin kurva finfint. 

Juli
Det var så himla varmt i juli, som att vara utomlands, och jag älskade det! Vi var ofta på stranden och i början tyckte Nils att vattnet var läskigt, men tillslut så var det riktigt roligt med vattnet. Han började prata och härma typ allt man sa. 

Gustav och hans tjej var och hälsade på i Malmö och vi gick och fikade på Far i hatten.

Daggen och Sandra gifte sig på Flädie vingård i Lund.

Micke var både bestman och toastmaster och vi fick bo på vingården och det var hur lyxigt som helst!

Vi var i Stenungsund och solade och badade en massa. Mamma och pappa började renovera farfars hus. En dag var vi i Slottsskogen och tittade på alla djur. 

Augusti
Under hela sommaren var Micke och jag duktiga på att hitta på saker själva utan Nils och Marianne var snäll att passa honom, win win för alla fyra då Micke och jag behövde egentid och Nils älskar sin farmor och tycker det är roligt att umgås med henne och hans farmor tycker likadant.

Eric och Jon var på besök här i Malmö. 

Vi firade Elin som fyllde år och bjöd på middag. Lina och Fredrik bjöd på kräftskiva.

Jag fixade och donade hemma och vi köpte en hel del nytt, mattor, och andra möbler och jag blev såå nöjd!

En fredag skulle jag träffa några kollegor för att äta och dricka gott. För säkerhets skull gjorde jag ett graviditetstest, jag trodde inte att det skulle vara positivt då det egentligen var två dagar för tidigt att testa. Men visst var det positivt så jag var tvugen att köpa ett nytt för att testa igen så Nils och jag gick till apoteket fortfarande iklädda pyjamasar för att vara där så tidigt som möjligt och fortfarande kunna testa på morgonurinet, och visst var graviditetstesten positivt, just  då visste jag dock inte till hundra procent att jag faktiskt var gravid eftersom jag blödde, så det var ovissa veckor innan det gick att bekräfta med ultraljud att jag faktiskt var gravid. 

Astrid bjöd på 2-års kalas och Nils var där med både sin mamma och pappa.

September
Jag kom in på barnmorskeprogrammet i Göteborg, men jag var ju såklart tvungen att tacka nej eftersom det inte hade funkat att plugga i Göteborg med så kort varsel som det faktiskt var. 

Jag berättade för Micke på hans födelsedag att han skulle bli pappa igen. 


Vi var på mysig tacosmiddag hos Elin och Hannes tillsammans med Lina och Fredrik och kidsen lekte och byggde koja och drack välling i pyjamas bredvid varandra i soffan. När de somnat spelade vi spel, en himla bra kväll.

Vi var på Ystad djurpark, Nils var överlycklig när han fick klappa getterna. 

Oktober
Jag fyllde 30 år blev firad på bästa sätt med hela familjen Wesström här i Malmö. Micke köpte en jättefin Marc Jacobs handväska till mig i födelsedagspresent. 

Jag var på tjejmiddag hemma hos Sara tillsammans med flera andra fina tjejer från jobbet. 

Vi var i Bokskogen en lördag tillsammans med Elin, Hannes och Elvin och vi grillade och hade en jättemysig dag.

Korvgrillning i Bokskogen.

November
Jag var på inskrivning hos barnmorskan, jag valde samma som jag hade när jag var gravid med Nils. November var en allmänt grå och långtråkig månad som kändes som att den aldrig skulle ta slut. 

Nils tal fortsatte att utvecklas och han var som en liten papegoja och härmade allt han sa. Han utvecklade sitt ordförråd något enormt och pratade i meningar och använde många ord och böjde orden så himla duktigt. Det var otroligt roligt att kunna konversera på riktigt med honom.

En iskall söndag var vi på en Almviks 4H-gård. Nils som älskar djur tyckte att det som var mest roligt på gården var att gräva grus i sin hink - han var inte särskilt imponerad av djuren, haha.

Micke, Nils och jag var på en jättemysig frukost på Systrar och bröder.

På jobbet hade vi julfest, det var Sara, Annie, Therese och jag som hade fixat det mesta med lekar osv. Caritas man hade gjort god mat och det var förta kvällen på länge som graviditeten inte gjorde mig dödstrött och jag hade en riktigt toppenkväll.

Magen växte och växte och jag kände mig mest tjock och inte alls särskilt fint gravid då magen var så himla liten när jag var gravid med Nils.

December 
Micke och jag var på RUL och fick reda på att det var en lillebror som bodde i magen. Jag träffade en doktor på specialistmödravården som var hemsk och inte alls lyssnade på mig vilket gjorde mig ledsen i flera dagar och allt kändes hopplöst. Jag blev sjukskriven 50% pga prematura förvärkar då det var väldigt tungt och tufft på jobbet, vilket det var hela året men när jag väl var gravid funkade det inte alls.

Vår lägenhet blev bostadsrätt som vi köpte. 

Nils var pepparkaksgubbe i luciatåget på förskolan. Tyvärr missade jag luciatåget då jag jobbade, men Micke var med och såg när Nils sjöng med i alla sångerna.

Lagom till jul åkte vi till Stenungsund. Jag träffade Vernika och Zigge, Emelie, Erik och Vilgot och  Gustav och Charlotte. 

Julen firades hos mamma och pappa i farfars gamla hus som de börjat renovera. Det var en jättemysig jul och lagom till Nils födelsedag kom Marianne upp.

Nils fick RS-virus och lunginflammation och blev inlagd på drottning Silvis barnsjukhus på sin födelsedag. Han var jättedålig och när han kom hem från sjukhuset fortsatte han att vara dålig och ville inte äta och dricka och det visade sig att han även hade fått dubbelsidig öroninflammation och svamp i hela munnen så barnakuten fick sig ett antal besök. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så orolig och mått så dåligt som jag gjorde när han var så sjuk. Samtidigt som jag gjorde precis allt i min makt för att få honom att må så bra som möjligt och ge honom alla möjlighet för att han skulle bli frisk fortast möjlig kände jag mig som världens sämsta mamma och jag hade ständig ångest och ont i hjärtat. Fy tusan för att se sitt barn må dåligt, jag hade gladeligen tagit all hans sjukdom och smärta! 

Vi firade nyår hemma, bara vi tre eftersom Nils var sjuk. Det blev en mysig nyårsafton och vi gjorde trerätters som vi åt i soffan framför tv:n. I och med att Nils varit sjuk ett tag hade vi vänt på dygnet och lagom till 12-slaget gick vi och la oss och lyssnade till alla nyårsraketer som lös in mellan rullgardinen. 

1 kommentar:

  1. Du kan verkligen se tillbaka på ett bra år trots att det kanske inte slutade så bra. Skönt att han är piggare igen! Gott nytt år! Kram

    SvaraRadera