onsdag 14 januari 2015

Besök hos BM

På förmiddagsschemat idag stod bland annat barnmorskebesök. Det var mitt första "mäta-magen-besök". Äntligen har dessa besök börjat, jag minns hur mysigt jag tyckte det var när jag väntade Nils - att få gå till barnmorskan och lyssna på hjärtljuden och bara prata lite allmänt. Allt blev så mer verkligt då jag fick höra hjärtljuden, och det kändes precis lika häftigt idag.

Först ville Laila veta hur det hade gått hos specialistmödravården igår, och jag berättade allt som läkaren sa till mig och sedan att jag var så himla nöjd med bemötandet och att jag trots det tråkiga beskedet ändå kände mig glad eftersom de nu har sån koll på mig och bebisen där inne. Sedan lyssnade hon på hjärtljuden och mätte magen, tog mitt blodvärde och blodtyck. Mitt Hb var i underkant idag så därför ska jag börja äta järntabletter. Allt såg bra ut med bebisen i magen idag, så himla skönt.




Hb: 114
Hjärtljud: 131 slag/minut
SF-mått: 24 cm
Blodtryck: 110/65 mm/Hg

I eftermiddag ska jag till MVC-läkaren och prata om min sjukskrivning. Det är inte på samma barnmorskemottagning som jag var idag, utan borta i Rosengård då det var där den snabbaste tiden fanns tillgänglig. Har lite ont i magen inför det besöket, känns så definitivt på något sätt om jag blir sjukskriven helt.. Jag är ju inte sjuk egentligen, men får liksom känslan av att vara det.. Men jag gör som de rekommenderar, jag vill ju såklart det bästa för lillebror i magen! 

2 kommentarer:

  1. Mysigt att gå till barnmorskan. De är något speciellt att gå dit, man känner sig så omhändertagen på något sätt. Minns att de kändes så tomt sist när man fått sin bebis, då var man inte själv alls i fokus längre, utan bara bebisen såklart :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är mysigt att gå dit och få lite extra uppmärksamhet precis som du skriver.

      Radera