lördag 20 december 2014

Julledighet

Igår gick Nils på jullov och jag på en längre julledighet. Jag är ledig fram till 2:a januari, och då jobbar jag bara ett pass, sedan ska jag träffa läkaren igen den 5:e. Nils har jullov fram till 8:e januari, och även Mikael är ledig så länge. Det är en välförtjänt och efterlängtad julledighet för oss alla tre.

Igår kväll började jag packa resväskan med Nils och mina grejer för idag tidigt på förmiddagen tog vi tåget till Stenungsund. Ändå sedan i onsdags har Nils pratat om att han skulle åka tåg till mormor och morfar på lördagen, så han var överlycklig över att äntligen få åka tåg. Han åt lite lunch efter en stund och sedan sov han en och en halv timme, och då passade jag på att läsa en massa tidningar - hur lyxigt som helst. Så tågresan gick verkligen bra!

Pappa kom och hämtade oss i Göteborg och sedan fick vi äntligen se hur det har blivit i farfars hus som de har renoverat och flyttat in i under hösten.

Nils och "moffa" (som Nils säger) låg på golvet och körde bil större delen av kvällen och sedan ville Nils att morfar skulle läsa godnattsaga för honom och det gick hur bra som helst. Sedan somnade han på några minuter. Roligt att även Nils uppskattar att komma till Stenungsund.

Igår jobbade jag sista dagen innan julledigheten.

Spännande att titta på alla tåg som rullade förbi på stationen.

Ett stycke sovande barn och en hel hög med härliga magasin.

Nu blir det sängen, imorgon tänkte jag försöka hinna en sväng till torget och se hur det har blivit efter att de öppnat många nya butiker, och sedan ska vi hem till min morfar på fika. Kan tänka mig att det blir lite "julbestyr" sedan, som att göra äggost och annat gott till julafton, men inte mig emot, jag tycker bara att det är roligt att greja och förbereda. Jag får vila inemellan då jag inte kan gå och stå så länge utan att få alldeles för ont. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar