torsdag 4 december 2014

RUL

Igår var vi på rutinultraljud. Jag var så himla nervös och livrädd att det skulle vara något fel på bebisen. Inte blev det bättre heller då barnmorskan var ganska så tyst under hela undersökningen. Det var nervösa och spända långa minuter jag låg på britsen innan barnmorska konstaterade  att allt såg bra ut, allt såg ut precis som det skulle.

Det var så häftigt att se den lilla bebisen där inne i magen. Inte en sekund var bebisen stilla - barnmorskan hade väldigt bry med att få till bra bilder och verkligen se det hon ville för det är en lite discobebis vi har igen. Mikael frågade "känner du verkligen ingenting? Konstigt med tanke på att den verkligen INTE är stilla utan slår kullerbyttor och rör sig hel vilt". Men nej, jag gör knappt inte det och barnmorskan berättade då att moderkakan ligger i framvägg vilket gör det svårt att känna bebisen i början.

Jag fick ett nytt förlossningsdatum, från 25/4 till 30/4. Så nu är jag i vecka 19 igen. Känns lite knepigt, och helt ärligt så tror jag inte på det datumet. Egentligen spelar det ju mindre roll, för bebisen kommer ju när den kommer.

Säg hej till lillebror!

I slutet av ultraljudsundersökningen frågade barnmorskan om det var något mer vi ville veta. Haha, ja, vi frågade om det gick att se könet. Och ja, det gjorde det. Det är en liten lillebror som ligger i magen. Så himla roligt, och särskilt för Nils! Tänk att få en lillebror som är två år och fyra månader yngre, de kommer säkert ha hur roligt som helst med varandra. Jag hade innerst inne hoppats på en lillasyster, jag är ju ändå tjej själv och jag skulle tro att det är varje tjejs dröm att få en flicka och att ha ett barn av varje kön. Men egentligen spelar det såklart ingen roll vilket kön bebisen har, bara den är frisk och så himla häftigt att jag ens kunde bli gravid igen och det ska bli så häftigt att få ge Nils en lillebror! Himla praktiskt också då vi sparat en del av Nils kläder (visserligen inte ett enda plagg under storlek 74, men bebiskläder är ju så himla roligt att köpa så det hade jag nog ändå velat köpa helt nytt). 

Åhåå, så roligt att veta kön, nu kommer jag definitivt att börja köpa små små bebiskläder och det är ju så himla mysigt! Tror lillebrors första inköp blir en "snuttefilt". Nils har en från Hemtex som han har haft från den dagen han föddes och han har den fortfarande varje dag så det känns verkligen som ett bra köp. Lillebror får en grön filt då Nils redan har en blå. 

4 kommentarer:

  1. Grattis till lillebror! Det kommer att bli jättebra och de kommer att ha sååå kul med varandra. Vi har sparat alla kläder så jag har inte shoppat ett enda plagg ännu!

    (Jag är nog den enda tjejen som inte vill ha en dotter ��)

    SvaraRadera
    Svar
    1. TAAACK! Ja, det kommer bli toppen :) :) :)
      Kommer du att köpa nåt nytt? Jag ångrar lite att vi inte sparade kläderna samtidigt som jag tycker att det är såå roligt att köpa bebiskläder så det gör inget :)

      Jag hoppades ju på en tjej, men en kille är precis lika bra <3

      Radera
    2. Kanske att jag köper någon enstaka pyjamas eftersom det var det vi hade minst av, men annars har vi mycket kläder. Och i början växer de ju ur varje storlek så fort att de inte hinner slitas.
      Däremot när lillebror kommer upp i 74-80 någonting känns det tråkigt om han bara ska ärva och då vill jag nog komplettera med lite nytt. För ha, det är såååå kul med bebis- och barnkläder!
      -Jenny-

      Radera
  2. Jag trodde faktiskt att ni skulle få en tjej nu. Hade visst fel.

    SvaraRadera