söndag 28 december 2014

2-årsdag och sjukhus

Gårdagen och natten har spenderats först på barnakuten och efter det på drottning Silvias barnsjukhus då Nils blev inlagd. Aldrig för mitt liv trodde jag att han var så dålig... Han har ju varit sjuk med förkylning, hög feber och nu senaste dagarna har han varit riktigt hängig och slö och somnat bort från oss, inte velat äta eller dricka.. Så igår när jag ringde vårdcentralen sa de att vi skulle åka till barnakuten på en gång, vilket vi självklart gjorde. Då föreställde jag mig att de skulle ta CRP och typ skriva ut antibiotika och sen skulle vi kunna åka hem på en gång, men som sagt - riktigt så blev det ju inte.

De togs en massa olika prover på honom och han fick olika inhalationer och slutligen gjorde han en lungröntgen. Då proverna och röntgen visade lunginflammation och RS-virus och han var så nedsatt i sitt allmäntillstånd, hade det jobbigt med andningen och var slö och inte drack något lades han in på sjukhuset.

Inatt har han inhalerat adrenalin och andningen har blivit betydligt bättre. Från att ha haft över 40 graders feber med Alvedon och en andningsfrekvens på över 60, en puls på 160 och saturation på 91 till att nu på morgonen ha ca 20 i andningsfrekvens, 120 i puls och saturation på 97% så har han ju verkligen blivit bättre i andning. Nu på morgonen var han även feberfri. Han är fortfarande mycket slö och trött och vill inte heller dricka eller äta. Just nu väntar vi på ronden så får vi se vad planen för dagen blir.

Igår var Nils födelsedag, och den blev ju inte alls som vi hade tänkt oss. Marianne hade åkt hit från Malmö och vi skulle ha 2-årskalas för Nils igår med middag och tårta och en massa födelsedagspresenter.. Istället hamnade vi här på sjukhuset med en riktigt dålig liten pojk.. Personalen på akuten och avdelningen har verkligen varit toppen. Det var segt att sitta på akuten i sex timmar,men det är man ju liksom förberedd på att göra. Men under de timmarna blev vi väl omhändertagna och Nils blev uppvaktad med paket och små presenter och ballonger flera gånger. Det tyckte jag var en fin gest, även om han inte brydde sig överhuvudtaget eftersom han var så trött och påverkad. När vi kom till avdelningen fick han paket och ballonger även där och även på avdelningen är personalen toppen och så himla snälla och omtänksamma.


5 kommentarer:

  1. Men lilla gubben, både rs-virus och lunginflammation på en gång. �� Orkar man inte ens bli glad över presenter är det illa... Vilken tråkig födelsedag, även om ni alltid kommer att komma ihåg den. Skönt i alla fall att ni fick hjälp och att det verkar vända lite nu då. Hoppas att matlusten kommer tillbaka snart och att ni får komma hem! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var verkligen ingen rolig historia, men nu hoppas jag att det verkligen är över!

      Radera
  2. Åh stackars Nils! Lilla gubben.. Men vilken tur att de blev bättre då snabbt!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var så skönt! Håller tummarna för att han får tillbaka sin lust att äta och dricka, men framför allt att dricka, för den existerar inte över överhuvudtaget.

      Radera