fredag 15 maj 2015

En extra ledig dag

Igår var det Kristi himmelsfärd, och Micke var ledig och eftersom det var klämdag idag var han ledig även idag (vissa har det bra, och med då menar jag att jag aldrig är ledig när det är klämdagar). Det var himla skönt och lyxigt och mysigt att ha honom hemma igår och idag och att veta att han är hemma två dagar till.

Jag hade fel, Nils har ögoninflammation, men väldigt väldigt lätt eller lite eller vad man nu säger. Han och Micke var på vårdcentralen igår och fick antibiotikaögondroppar utskrivna. Läkaren kollade även Nils hals och öron och sa att han även har öroninflammation (igen, tredje gången på fyra månader nu), men eftersom han i symptomfri skrev hon inte ut någon antibiotika. Inatt skrek och grät han sig igenom typ hela natten, och det är verkligen inte likt honom, han var verkligen hysterisk och det fanns inget som kunde trösta honom, det var så himla synd om honom.. Så Micke gick till vårdcentralen med Nils även idag och fick då antibiotika utskrivet. Denna gången fick han Amoxicillin istället får Kåvepenin då det ska smaka typ hundra gånger bättre. Läkaren skrev även en remiss till öron-näsa-hals eftersom han han så öroninflammation så många gånger på kort tid.

Det har varit helt fantastiskt väder idag så på eftermiddagen var vi ute några timmar. Eftersom Nils inte har någon feber och inte är snorig eller påverkad på annat sätt så kändes det ändå okej att vara utomhus, men vi tog det lugnt och gick en promenad bort till apoteket och sedan till Folkets park och köpte glass som vi åt i solen.

På väg till apoteket för att hämta ut antibiotika till Nils.

Nils väljer glass. Han sa "jag vill ha en pinnglass" till killen i kiosken. 

Pinnglassen blev en Nogger och den fick högt betyg av Nisse.

Jag åt Magnums nya Pink med hallonsmak, den var riktigt god då den inte var så himla söt.

6 kommentarer:

  1. Är det den magnum som nästan ser lite metallisk ut i färgen? Isåfall har jag ätit den. Den var god

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är den, den är såå god :)

      Radera
  2. Både ögon- och öroninflammation på samma gång. Stackars Nils! Hoppas att penicillinet kickat in och att han mår bättre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja... Men han verkar inte påverkad, mer än den natten då han grät och skrek sig igenom hela natten.. Känns skönt att han ska få komma till öron näsa hals och kolla upp sina öron.

      Radera
  3. är Nils bättre nu? Hur går det för dig tvåbarnsmorsan? :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, han mår fin fint :)
      Det är kaos och panik och dålig humör blandat med GRÄNSLÖS KÄRLEK och hur mycket LYCKA som helst :)

      Hur går det för dig? :)

      Radera