tisdag 7 juli 2015

Ett steg på rätt väg

Nu har jag fått prata med en sjuksköterska på allergimottagningen. Hon ringde mig nu på förmiddagen och vi pratade igenom allt som varit med Olle. Efter att vi varit på akuten och fått rådet att smörja med kortison i tre veckor, och under dessa veckor ha trappat ut det hela så smörjer jag ju nu Olle med Mildison på morgonen och på kvällen. Det har ju gjort att prickar och utslag i princip försvunnit (han har utslag i ena armhålan och några prickar i ena armvecket och röda stora fläckar i huvudet som nu blivit gula torra och flagande) så tyckte sjuksköterskan inte att det var någon idé för henne att titta på Olle, och det förstår jag, för vad ska hon titta på? Hon gav mig precis samma råd som läkaren på akuten; att smörja smörja smörja, även fast utslagen försvunnit, och att det är jätteviktigt att trappa ut och inte bara sluta tvärt. Hon tyckte att vi skulle smörja fyra veckor med kortison och även massa massa mjukgörande, typ Miniderm.

Sedan när vi kom till eventuell födoämnesallergi så sa hon att det var inte så bra att jag slutat med ägg och nötter i princip samtidigt som jag slutat med mjölk då det måste gå minst två veckor innan man utesluter nästa födoämne, annars vet man ju inte vad det är som gör det bättre. Men det var ju BVC som sa att jag skulle sluta med ägg om det inte blev bättre (nötter valde jag själv att sluta med), och eftersom han aldrig blev bättre så gjorde jag ju som de sa.. Hur som helst så tyckte hon att jag skulle börja med ägg igen, men först efter att han är helt prickfri, så i slutet på denna veckan trodde hon skulle bli bra. Sedan ska hon ringa mig på torsdag nästa vecka för att höra hur det går. Går det sedan bra måste man vänta ytterligare två veckor innan man inför nytt födoämne, och när det gäller mjölk måste man trappa upp det under flera veckor, och inte bara "köra på" som vanligt.. Men nu vet jag ju hur jag ska gå tillväga med allt, och det känns bra, himla bra. Skönt att kunna ställa alla frågor jag hade och få ett vettigt svar på dem, av någon jag själv kände att jag kunde lita på då hon var just allergisjuksköterska och det är ju just sånt hon jobbar med.


4 kommentarer:

  1. Yes, äntligen fick du lite hjälp! Lite märkligt dock att du inte fick träffa henne utan bara prata i telefon även om jag fattar att hon kanske inte hade så mycket att se på på Olle om utslagen håller på att försvinna. Det viktigaste är att han mår bra såklart! Skönt att det går åt rätt håll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite märkligt är det att hon inte ville träffa oss, det håller jag med om. Men jag har kämpat så för detta och hon lyssnade verkligen på mig i telefonen och gav mig vettiga instruktioner och framförallt; hon ville höras nästa vecka för att se hur det går. Så därför känns det bra :)

      Radera
    2. Lite märkligt är det att hon inte ville träffa oss, det håller jag med om. Men jag har kämpat så för detta och hon lyssnade verkligen på mig i telefonen och gav mig vettiga instruktioner och framförallt; hon ville höras nästa vecka för att se hur det går. Så därför känns det bra :)

      Radera
    3. Lite märkligt är det att hon inte ville träffa oss, det håller jag med om. Men jag har kämpat så för detta och hon lyssnade verkligen på mig i telefonen och gav mig vettiga instruktioner och framförallt; hon ville höras nästa vecka för att se hur det går. Så därför känns det bra :)

      Radera