måndag 21 september 2015

Planering och IKEA

Igår var Micke och jag (och Olle, Marianne passade Nils) på IKEA för att planera Nils och Olles nya gemensamma rum, och ny matplats i köket.


Vår lägenhet är en 3,5:a där halvan är en jungfrukammare i anslutning till köket. Halvan har Nils haft som rum sedan han föddes och det har varit toppen, men det är litet och saknar dörr och därmed inte helt optimalt längre. Dessutom börjar ju Olle bli äldre och han kan inte sova inne i vårat sovrum i all evighet. Vi har funderat fram och tillbaka hur vi ska göra med barnrum. Just nu, när vi har en inkomst passar det inte att flytta till hus, vilket vi såklart vill göra, och kommer att göra längre fram. Vår lägenhet är stor, men en sekelskiftslägenhet, som därmed inte är anpassad till hur man lever nu för tiden, den är stor som sagt, men lite krångligt utformad. Det är som sagt en 3,5:a med ett sovrum, ett vardagsrum, ett matrum och ett kök och en jungfrukammare. Matrummet använder vi i princip aldrig då vi har två bord, ett i köket och ett i matrummet, så därför har matrummet endast använts när vi haft gäster, vilket inte är jätteofta. Så därför kom vi fram till att matrummet skulle få bli ett gemensamt barnrum och en ny matplats i köket skulle få komma till. Köket är stort, men det finns ingen riktigt plats för en  större matplats och inte heller i jungfrukammaren får det plats en matplats, så det var riktigt svårt att veta hur vi skulle göra. Men på IKEA hittade vi ett lagom stort köksbord, som var smalt och inte för långt, men ändå rymmer fyra stolar utan problem, så då hittade vi en lösning på även det problemet. Så igår köpte vi matbord, säng till Nils, förvaring till alla leksaker och sedan beställde vi fyra pinnstolar till matbordet. Matbordet var slut på IKEA, men de beställde hem ett till oss från lagret i Älmhult, så bordet ska komma i slutet på veckan.

En riktigt bra sak med denna rumsomfördelning är att jungfrukammaren blir ett allt-i-allo-rum, Vi kommer att ha vårat stora fina skåp som nu står i matrummet i det nya allt-i-allo-rummet, där kommer även att vara plats för ett skrivbord till tex datorn, och, nu kommer det bästa; plats för sånt vi idag inte har plats för, som tex strykbräda och torkställ (dessa står nu bakom en dörr i matrummet), bilbarnstol (Olles babyskydd), ena sittdelen till vagnen, som när den inte används ligger på golvet i hallen, and the list goes on.. Alltså det ska bli SÅ skönt att kunna göra av alla dessa grejer någonstans!

När vi kom hem igår sa Nils "jag ska få en ny säng, en stor säng" Han var SÅ glad över att han och lillebror ska få ett stort rum, men framförallt att han ska få en ny stor säng. Tyvärr hann vi inte snickra ihop sängen igår, så han fick sova i sin gamla. Jag hoppas att vi kommer att hinna med det idag, det är ju en hel del flyttande som måste göras innan barnrummet är klart.

1 kommentar:

  1. Vad roligt med nytt och att ni fick plats med så mkt nu 😄👍
    Och fin ny header förresten!

    SvaraRadera