onsdag 16 januari 2013

BVC-besök

Allt tar så himla mycket längre tid nu när man har en liten som bestämmer, så att passa tider är inte det lättaste.. Idag hade vi tid till BVC och vi kom på sekunden i tid, och då bor vi tio meter från BVC.. Haha! Hur som helst så gick det bra och lilleman har ökat från 3200 gram till 3430 gram.

Vi hade en lång disskusion om amning då Nils de senaste eftermiddagarna och kvällarna inte verkart nöjd då han ätit. Sen är han mer gnällig särskilt kvällstid. BVC-sköterskan tyckte att vi skulle prova tillägg på eftermiddagen och kvällen då han inte verkar nöjd och även pröva droppar för magen ifall det är magen han har ont i.

Vår lägenhet är ju rätt kall vilket jag skrivit om tidigare. När vi hade hembesök av BVC påtalade jag också det, eftersom Nils är så liten tänkte jag att det kanske påverkade honom. Men då sa sköterskan att hon inte alls tyckte att det var kallt i lägenheten (det var det iofs inte den dagen, då hade vi 20 grader) och att det var bättre att bebisar hade det lite kyligare än för varmt. Så jag har inte tänkt så mycket mer på "värmen" i lägenheten och Nils.
Idag har vi 17-18 grader och det är kallt! När vi skulle gå hem från BVC var Nils lite skrikig men så fort han fick på sig sin fleeceoverall blev han tyst vilket jag påpekade att han alltid blir då han får den på sig. Sköterskan sa att hon minns att jag sagt att det var kallt i vår lägenhet och hon märkt att hans hud blev "marmorerad" då jag tog av honom hans kläder när han skulle vägas. Hon sa därför att vi skulle prova med varmare filtar, sova i overallen osv, och att det kanske kunder vara kylan som gjort att han är mer gnällig. Så vi provar helt enkelt att få honom lite varmare. Är dock rädd att han blir för varm - det sägs ju att spädbarn inte ska ha det för varmt då det kan öka risken för plöstlig spädbarns död..

Provar nya babysittern med overallen (!) på. 

Det gör ont i mammahjärtat när man märker att ens barn inte är riktigt nöjd... Han är inte skrikig, men gnällig vilket han som sagt inte brukar vara. Hoppas hoppas hoppas att antingen tillägg, magdroppar eller värme gör honom glad!

5 kommentarer:

  1. Det började tidigt med att Nelson var gnällig. Jag var frustrerad och ledsen för man vill ju göra allt för att ens lilla hjärta ska vara nöjd.

    Vi fick börja med ersättning tidigt för han blev aldrig mätt. Men sedan blev han mer nöjd :)

    Hoppas det blir bättre :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, man blir frustrerad och ledsen - det enda man vill är att sitt barn ska må bra!
      Vi har varit och köpt tillägg idag men inte provat än, började med Minifomen och ser ifall det blir någon förbättring gällande gnälligheten. Tänkte att det kan vara bra att veta VAD det är som fungerar (om nu något gör det).
      Kramar

      Radera
  2. Leon blir oxå lugn när han får på sig overallen. Vi har mer tolkat det som att han gillar att ligga lite inpackad och trångt. Ungefär som att vara lindad lixom. Håller med om att det där med temperatur är svårt med dom små liven!
    /mammajosephine

    SvaraRadera
  3. Så himla lurigt det där med gnäll. Man provar och provar och ibland funkar det ena och ibland det andra. Vi brukade alltid ha en liten filt på Astrid när hon var helt ny så jag tror inte alls det där med overall inomhus är så dumt!
    KRAM om er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen lurigt då det är så himla svårt att veta vad de små liven egentligen vill.. Men vi prövar och ser ifall detta funkar :)
      KRAMAR

      Radera