måndag 5 november 2012

Ultraljud

Idag har Micke och jag varit och sett vår bebis! Här i Malmö gör man två rutin ultraljud, och det här andra rutin ultraljudet som vi var på idag var en tillväxtkontroll. Vår bebis vägde ca 1800 gram vilket tydligen var lite i underkant, men inte "farligt" lågt. Därför ska vi få komma på ett till tillväxt ultraljud i vecka 37. Barnmorskan sa att bebisen ofta tar efter hur mamman ser ut, och jag är ju liten så hon menade att det inte var så konstigt att bebisen är lite mindre. Om bebis fortsätter växa i den takt som bebis hittils gjort beräknas ändå födelsevikten vara någonting på 3000 gram, så jag tycker inte det låter så lågt. Känns skönt att de har lite extra koll på bebisen plus att då får vi titta in hos vårt lilla underverk en gång till innan vi syns på riktigt.

Bebis ligger fortfarande med huvudet neråt och tyvärr ansiktet inåt min rygg så därför fick vi inte se ansiktet idag och fick därför bara en ultraljudsbild med hem så inte var så bra. Däremot var ultraljudsbilden rätt rolig då vår bebis tydligen har ärvt sin fars och sin morfars kalufs - dvs mycket hår! På bilden vi fick med hem svajar håret runt i fostervattnet, ungefär som om man cyklar fort eller gör något annat fartfyllt.

Det är nacken som syns i profil på bilden, och håret som fladdrar bakåt.
 
Förutom den något låga vikten såg allt fint ut med bebis i magen, såå skönt! Jag var så nervös innan ultraljudet, och oroade mig för att något kanske skulle vara fel... Så när vi fick godkänt kunde jag andas ut. Det var skönt att ha Micke bredvid ♥.
 
Som jag hela tiden misstänkt är det rumpan som ofta putar ut precis under mitt högra revben och ryggraden ligger liksom åt vänster sida. Vi fick se bebisens små händer som var knutna, så himla himla gulligt!!

14 kommentarer:

  1. Skönt att det gick bra!! Kul med kalufs :)) vi ska på ultraljud på måndag, så spännande!! Kram på dig/ Kim

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas ultraljudet går bra :) Och att du mår fint :) Skönt att du också har grav ledigt nu :)

      KRAM

      Radera
  2. Önskar att de gjorde två rutinultraljud i Göteborg också, men icke, här får man nöja sig med ett. Hade varit mysigt att se bebisen igen och höra att allt ser bra ut ännu en gång. Coolt med massor av hår!
    -Jenny-
    migochmittliv.wordpress.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår det, vi har istället inget KUB här, men det kanske det inte är i gbg heller?

      Radera
    2. Nix, vi har inte KUB heller. Eller. Bara om man är äldre än 35 år och dit kvalar intejag in ännu ;)
      -Jenny-

      Radera
    3. Har hört att de i januari ska börja med KUB i alla landsting :) Vet dock inte om det stämmer, men om det gör det är det ju jättebra :)

      Radera
  3. Åh så mysigt! Skönt att allt är bra :) kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samtidigt som det var spännande att se bebisen var det såklart nervöst, så det var verkligen skönt :)

      Radera
  4. Åhh, vad härligt!! Här i Uppsala gör man bara ett RUL, men jag gjorde flera extra med båda tjejerna bla. tillväxtultraljud. Känns lite lyxigt att ha fått sett dem 5-6 ggr i magen.. :-)

    SvaraRadera
  5. Så mysigt gå på ultra o få se bebis. När vi va på tillväxtultra för nån vecka sen låg bebis o spreta med tårna, kliade sig i pannan o putade med läpparna- hehe helt underbart att se ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha vad gulligt :) Härligt att få se sitt lilla underverk :)

      Radera
  6. Åh vad söt h*n är =))) Helt fantastiskt att man kan se så!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja det med håret var roligt :)
      Synd bara att vi inte fick se ansiktet, kanske blir nästa gång? :)

      Radera