fredag 13 februari 2015

Vecka 30

Äntligen är vecka 30 här och jag hoppas att tiden, precis som den gjorde med Nils kommer att gå fort de här sista veckorna. Jag funderar mycket på hur förlossningen kommer att bli och inser att någon slags plan borde läggas upp så att jag vet på ett ungefär vad som kan/kommer att hända. Som det är nu bara antar jag att jag får föda vaginalt men det vet jag faktiskt inte. Och om det nu blir snitt igen, kommer det att bli planerat eller kommer det att göras när förlossningen startar spontant och hur kommer det att gå till isåfall? Det hade varit oerhört skönt att slippa bli katastrofsnittad igen..! Men jag förstår om det nu inte går att göra något åt, måste man så måste man ju, men om det nu är stor sannolikhet för det så hade jag nog uppskattat att bli planerat snittad. Tror jag. Jag vet inte.. Jag behöver nog verkligen prata med någon om detta, vet dock ej vem.. Nästa gång jag ska till barnmorskan ska jag ta upp det, för jag tror inte att det är specialistmödravården som tar hand om det.

Jag funderar mycket på framtiden, hur kommer det att bli att ha två barn, samtidigt som jag drömmer mig bort och hoppas och tror att det kommer bli helt fantastiskt med två pojkar (även fast det kommer att vara tufft också såklart). Jag är lite rädd för hur det ska funka i början, kommer Nils att bli svartsjuk och hur löser vi det isåfall? Hur kommer det att funka att ta sig till och från förskolan med ett ammande spädbarn och ett annat barn som kanske inte riktigt alltid vill äta, byta blöja, klä på sig - när man faktiskt har en tid att passa. Det där lär ju lösa sig när man väl är där.

Kroppen: Jag mår faktiskt bra, peppar peppar. Jag har inte ont någonstans, har ingen halsbränna, inga vadkramper, ingen foglossning etc. Jag sover bra på nätterna. Det är mest att jag känner mig så enorm, vilket begränsar mig lite grann, men jag gör i princip samma saker som innan jag blev gravid. Jag försöker att undvika att lyfta Nils allt för mycket. Att böja mig ner och ta upp något från golvet, är lite kämpigt, men det går helt klart.
Vikt: + 7 kg

Mat: Jag känner mig oerhört mätt fort ochväldigt länge om jag inte äter lite mindre än vad jag brukar. Jag tror att jag förstår hur det måste vara att vara gastric baypass-opererad; man vet hur mycket kan brukar äta och tror att man fortfarande kan göra det, och när man äter lika mycket som man är van vid  mår man dåligt för att det inte finns plats i magen för det man stoppar i sig. Magen blir så oerhört utspänd och hela huden stramar. Därför tänker jag mig alltid för när jag äter så att det inte ska bli så för det är en obehaglig känsla. Jag försöker att begränsa mitt sötintag till helgerna, med tanke på att siffrorna på vågen tickar uppåt.

Bebis: Nu känner jag bebisen precis som innan (dvs innan jag tyckte att rörelserna blev både mindre och svagare). Starkast känner jag rörelserna långt ner i magen, under snittet, och även långt upp på magen, under revbenen ungefär.






Här kan ni läsa om vecka 30 när Nils låg i magen. 


4 kommentarer:

  1. Hoppas att du kan och får föda vaginalt så att du upplevt både det och snitt��. Men det går ju inte alltid att bestämma. Min kompis fick snitt första gången (dock inte katastrof) men födde vanligt nu.

    Du är ju jättefin och har "bara" gått upp 7 kg. Hoppas att de sista veckorna går i rasande fart nu.

    Det där med två killar (tre med M) kommer förhoppningsvis att kännas som det gör för mig - helt fantastiskt. Speciellt när minstingen blivit lite större och kan titta, skratta och interagera lite mer. Nils verkar så klok och förståndig att han säkert kommer att ta förändringen helt rätt. Och det där med att passa förskoletid - skit samma om du lämnar lite sent ibland, pedagogerna fattar säkert varför och jag upplever inte att våra kollar klockan exakt när man hämtar och lämnar. Fast det är rätt skönt nu att inte passa några tider förutom BVC-besöken. (Längtar dock tills vi kan ha J på förskolan men nu funderar vi på att ha honom hemma ännu några veckor.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte riktigt själv vad jag hoppas på... Jag vet ju hur det är att bli snittad, så det är nästan att jag föredrar det eftersom jag vet hur det är och vad som händer. Samtidigt var det en stor sorg att jag missade de sista, 3-4 cm som jag inte hade öppnat mig innan jag blev snittad. Det gick ju bra fram till att jag öppnade mig 7 cm (eller vad tusan det nu var), det var ju efter det som allt blev katastrof. Jag känner ganska stor rädsla inför att faktiskt föda vaginalt, varför vet jag inte, men jag antar att det är eftersom jag inte vet hur det är..

      Radera
  2. Jag har en 20 månaders tjej och en 6 veckors :) Det är helt klart mycket och intensivt men det blir lättare och lättare för varje vecka tycker jag! I början var min stora väldigt orolig och svartsjuk som resulterade i slag mot bebisen och mycket gråt men det är också mycket bättre. Nu ska hon istället kramas hela tiden och hjälpa till med matning tex...så gulligt så man smälter :) Stort lycka till!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter lovande :) Tack för peppningen :)

      Radera