onsdag 18 februari 2015

Massa lek

Vi har det verkligen så himla bra här i Stenungund. Det är inte direkt som att vi går sysslolösa utan vi har hittat på något roligt varenda dag. Igår kom Veronika, Christian och Zigge hit, de bjöd på semlor och Nils tyckte det var jätteroligt att Christian kom så att han kunde leka med honom. Han ville att Christian skulle hjälpa honom med precis allt, till och med byta blöja. Nils tyckte det var spännande med Zigge (han fyller ett år om ungefår en månad), men ville absolut inte att han skulle ta hans leksaker.Svårt att förklara för Nils att de inte är lika gamla och att de funkar på olika sätt.

Idag har vi haft Emma och August här på besök. Det är som sagt prick ett år mellan Nils och August och det funkade bättre mellan dem. Nils kramade August, sa åt honom vad han inte fick göra (tänk om han var lika duktig själv när det kom till vad man får och vad man inte får göra..), men det var lite svårt det där med leksaker även där.. När Nils leker med Elvin så är det på ett annat sätt, de tar såklart också varandras leksaker, men båda två förstår när de får och inte får och de osv. Det är svårt med åldersskillnader alltså, men det måste ju vara oerhört nyttigt, dock vad det svårt att få Nils att förstå att Zigge och August var yngre - att de inte tog hans leksak av samma anledning som ett äldre barn hade gjort.

Jag har tyckt att det har varit oerhört roligt att få träffa Emma, Veronika och Christian. De är ju mina närmaste vänner som jag tyvärr träffar alldeles för sällan. Det har blivit en hel del fika dessa dagar och en massa härligt snack.

Sötaste killarna i mataffären. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar