fredag 8 januari 2016

Canon EOS 760D

Mina nya bebis, haha, åtminstone nästan. Min gamla Canon har varit knäpp under lång tid och nu under jul tror jag att den verkligen gjort sitt. Den kunde inte fokusera ordentligt och bilderna blev suddiga och allmänt kassa. Istället fick den här godingen flytta in och jag är sååå glad och tacksam för den! Det var min världsbästa och snälla pappa som gjorde mig så glad då han köpte den till mig nu i julas.

Jag valde bort kit-objektivet eftersom jag hade det till min gamla kamera och det var inget bra objektiv. Istället blev det ett normalzooms objektiv från Sigma, med låg bländare, vilket kostade som ett Canon kit-objektiv.

Jag har ju mitt fasta 50 mm Canon objektiv också, men man behöver ha även ett zoomobjektiv, som funkar när som helst och som gör att alla kan fota med kameran (det är inte så många i min närhet som vill fota med det fasta 50 mm objektivet eftersom de gärna vill fota mycket vilket är svårt då det är "inzommat" jämfört med ett zoomobjektiv).

Canon EOS 760D med Sigmas 17-50 mm objektiv på. 

Jag är hur nöjd som helst med nya kameran! Det är som natt och dag att fota med nya kameran jämfört med den gamla. Älskar Sigma objektivet som verkligen är ljuskänsligt. Jag har inte hunnit prova mitt 50 mm ännu, men det kommer att bli fantastiska bilder med det på. Tack finaste pappa ❤ 

8 kommentarer:

  1. Vilken snäll pappa du har, men det var säkert roligt för honom att köpa något som han vet att du kommer att använda mycket. Du tar väldigt fina bilder! Ställer du in själv eller kör du på kamerans inställningar?

    Du har aldrig funderat på att flytta din blogg till wordpress förresten? Jag måste alltid knappa in alla uppgifter när jag ska kommentera vilket är lite bökigt. På wordpress behöver jag inte göra det utan kan skriva direkt. Även om jag försöker kommentera ofta ändå så hade det underlättat....
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst har jag världens snällaste pappa!

      Jag ställer oftast in inställningarna själv, men den senaste tiden har korten blivit superdåliga då, särskilt om de varit dåligt ljus, så då har jag kört på AV oftast. Jag fotar i princip aldrig i det hel-automatiska läget som ställer in inställningarna själv.

      Nä, jag har aldrig funderat på att flytta bloggen, men ska absolut kolla upp varför och om man kan lösa det problemet. Det verkar ju även som att det är fler som har samma problem med min blogg. Måste erkänna att jag har samma problem med din blogg, och även Malins blogg här nedanför, men eftersom ni båda har problem med min är det kanske min dator eller mobil det är fel på eftersom att jag har problem med båda era bloggar också. Jag måste också fylla i alla uppgifter på era bloggar då jag ska kommentera, aldrig på några andra, skumt, måste kolla vidare på detta.

      Kramar

      Radera
    2. Jag kommenterar nästan bara från mobilen och på "alla" bloggspot-bloggar (typ din och min pappas reseblogg) måste jag knappa in alla uppgifter varje gång. På andra bloggar som wordpress och loppi kommer mobilen ihåg mina uppgifter. Så det är inte din blogg specifikt utan hela portalen. Hoppas att de uppdaterar kommentarsfunktionen till en smartare variant helt enkelt!
      -Jenny-

      Radera
    3. Aha :) Jaa, då hoppas jag verkligen att de fixar den funktionen ASP!

      Radera
  2. Wow! Jätte fin!!!
    Håller med ovan. Jätte skumt att man ska behöva logga in i flera steg på sitt Google konto innan man kan kommentera.,
    Tycker inte du ska behöva byta blogg pga det men det måste ju gå att lösa på något sätt så man slipper den långa proceduren varje gång 😄

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :)

      Se svar ovan ang. att kommentera på min blogg :) Ska kolla om jag kan lösa det på något sätt.

      Kramar

      Radera
  3. På datorn är det inga problem ser jag nu för den har kommit ihåg vem jag är och behöver inte logga in hela tiden ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oerhört irriterande att det är så, särskilt att det är så från mobilen..! Jag håller tummarna för att de fixar detta.

      Radera