onsdag 21 oktober 2015

Utomhus

Mamma och pappa har nog världens bästa trädgård. Den är stor, har en sandlåda, ett stort berg, skog, kuperad mark, träd och granar som det ramlar kottar etc från och en massa bärbuskar. Det finns hur mycket som helst att upptäcka och leka med här och Nils älskar det. Direkt efter frukost och vi alla tre varit påklädda så har vi gått ut i trädgården och varit där ute i princip hela dagen. Vi har till och med ätit mellis och lunch utomhus, det är bara för att kissa vi gått in, och sedan även när jag har ammat Olle. Nils leker med bilar, gräver i sandlådan, kör bobby-car, är uppe på berget, plockar bär (ja, det finns faktiskt fortfarande både björnbär och hallon), plockar kottar, bygger sandslott osv osv. Han är så lycklig och glad och på absolut bästa humör, till man ska gå in, haha. Även Olle tycker om att vara utomhus. Han sitter och tittar i vagnen och är så nöjd även han. Han sover helt gudomligt bra ute i vagnen. I vanliga fall sover han MAX 30 minuter, tre gånger om dagen, och det är ofta en "kamp" att faktiskt få honom att somna. Nu när han är ute i vagnen här, så somnar han innan man ens hunnit rulla barnvagnen från framsidan av huset bak till baksidan, och sedan sover han länge, minst en timme! Hemma i Malmö vägrar han att sova i vagnen, det spelar ingen roll hur länge man går, han somnar iallafall inte. Det måste vara Stenungsunds-luften eller nåt som han gillar.

Vädret har hittills verkligen varit på vår sida. Det har varit sol och härlig höstluft. Det är betydligt mer kallt här i Stenungsund  jämfört med Malmö, men det hade jag i åtanke när jag packade för resan hit, så Nils har varma och "vattentåliga" kläder och Olle världens mysigaste fårskinns-åkpåse som alltid är precis lagom varm. Även jag har bra med kläder på mig och fryser inte, jag avskyr verkligen att frysa, så det hade aldrig funkat att vara utomhus så mycket som vi är om vi inte hade haft ordentliga kläder. Idag har vädret varit lite sämre, grått och regnigt, så vi tog en promenad ned till torget och hamnen och tittade på båtar.

Det första Nils sa när han vaknade i lördags var "jag vill gå ut och leka i sandlådan". 

Bamse och Nils plockar björnbär. Ja, även Bamse plockar björnbär, fast direkt med munnen då såklart.

Fika utomhus i söndags. 

En go och glad Olle. 

Han som annars äter kasst äter givetvis jättebra när han får äta utomhus. Antar att det är lite mer spännande. 

I måndags kom min kusin Martina förbi och umgicks lite. 

Olle, som sover som en liten prins ute i vagnen. 

Nils har skottkärran  full med bilar, som han kör uppe på berget. 

Sandlådelek. 

Kul att titta på båtarna i hamnen.



4 kommentarer:

  1. Åh så mysigt. Härligt att de trivs så bra här nere. Men vem gör inte det ;) "lantluften" är ju den bästa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, vem gör inte det :) Jag hade älskat att bo såhär!

      Radera
  2. Det låter helt perfekt! Ni gjorde helt rätt som lämnade lägenheten för lite "lantliv"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns verkligen som att vi gjorde helt rätt! Alla älskar det! Saknar Micke dock, men det är smällar man få ta och det är nyttigt att sakna varandra :)

      Radera