torsdag 21 februari 2013

Nils åtta veckor

Min lilla skrut blir åtta veckor idag, jag trodde dock att han bara var sju veckor men Micke informerade mig om att han faktiskt är åtta veckor redan. Vår lilla prins!

Nils är som allra mest pigg kvällstid och då snackas det en massa och gestikuleras med de små söta händerna. När han pratar med en bjuder han gärna på sina vackra leenden! Han älskar att få vara med när man gör saker och häromdagen hängde han på sin mormors arm när hon bakade, ingen var med nöjd än Nils! Att ligga på någons bröst och sova tycker han är riktigt mysigt.

Mormor och Nils bakar.

Bäst är det att ligga på bröstet och mysa!
 

Nils växer så det knakar, jag vet dock inte vad han väger (vi ska till BVC nästa vecka) men mina armar och axlar protesterar rätt fort då jag går och bär på honom. Storlek 50 på kläder passar perfekt nu och vi har även börjat litegrann med 56. På blöjorna har han fortfarande 1:or men vi for nog börja med 2:or relativt snart då 1:orna börjar bli bra tighta.
 
Han är tappat sitt långa hår han hade när han föddes, det har dock redan börjat växa igen och han är alldeles sametslen på huvudet.
 
Att ligga på mage verkar han tycka är rätt så okej nu för tiden, iallfall ibland och då bara  korta stunder, sedan blir han både arg och ledsen. Tidigare var det något han verkligen avskydde och han skrek så fort han låg på mage. Han har blivit stark i nacken och kan hålla huvudet alldeles själv när han sitter i knäet etc. När han "hänger" på axeln då man rapar honom kikar han omkring och håller nacken så fint själv! Att titta sig omkring tycker han är riktigt intressant och lampor brukar vara det bästa att kolla in, särskilt kristallkronor och även sånt med starka färger som tex tavlor. Nacken är dock inte så stabil att han skulle kunna sitta en exempelvis en bumbo själv.
 
Nattetid sover han riktigt bra och äter en till två gånger, ofast bara en faktiskt. Han somnar vid 19-tiden efter att ha ätit, sedan sover han i egen säng till 22-23 nånting då han äter igen. Sedan äter han igen vid 02,03 ungefär och sover sedan vidare till 07. Är riktigt nöjd med att han sover så bra i sin egna säng, som såklart står i vårt sovrum, bredvid mig.
 
 

 

6 kommentarer:

  1. Tiden går såå fort eller hur?! Härligt att han växer och utvecklas!! :) så himla söta byxor!! Var har du hittat dem? :) kram

    SvaraRadera
  2. Vilken sötnos och vilka coola kläder!! :))

    SvaraRadera
  3. Va fiin han är!! :)
    /mammajosephine

    SvaraRadera