torsdag 5 januari 2012

Rosa stetoskop

Hade varit kul att ha ett rosa stetoskop! Detta stetoskopet är från Littman.




Det har varit en riktigt lugn dag på jobbet idag, hade till och med nästan lite tråkigt en stund för att det inte fanns något att göra (finns såklart alltid nåt att göra, vara ute hos patienterna, fylla på lite provrör, tömma papperskorgar, skriva omvårdnadsepikriv, fylla på medicinvagnen, räkna narkotika osv). Jag hade två lediga platser på min sida, så då blir det ju såklart mycket mindre att göra. Det är kul att ha att göra, tiden går så fort och man är fokuserad på ett helt annat sätt. Har man lite att göra får man känslan av att man glömt av att göra saker.

4 kommentarer:

  1. Känner samma när det är lite att göra, man blir nästan lite lat! Men räkna narkotika lät ju lite småkul ;)

    SvaraRadera
  2. Haha :) att räkna narkotika kan vara något av det tråkigaste som finns... Säg att du ska ta 4 tabletter som ligger i en burk med 87 tabletter. Då måste du räkna så att det stämmer att det är 87 tabletter innan du tar dina 4... OCh skriva i narkotikajournalena att du tagit 4 av 87 och att det nu är 83 kvar. Att göra det X antal gånger per dag är rätt tröttsamt och tidskrävande.. ;) Speciellt när det inte alltid stämmer..

    SvaraRadera
  3. Ja det lät ju segt iof. Men vad är det för piller som räknas som narkotika? Alla eller om det blir fel mängd till fel person?

    SvaraRadera
  4. Sånt som är beroendeframkallande, typ smärtstillande, lugnande osv, tex morfin.

    SvaraRadera