söndag 29 november 2015

Första advent

Idag är det första advent och Nils och jag har julpyntat. Vi julpyntade sådär lite lagom med adventsstjärnor i fönsterna, två vita tomtar, och adventsljusstake med levande ljus på köksbordet och en i tv-rummet. Sedan fick Olle och Nils två glittriga silverrenar som jag köpte när jag bodde i Örebro och Nils blev alldeles till sig av lycka, han tyckte att de var så fina!




Jag har förklarat för Nils att julen börjar idag och att det idag är första advent och att man då tänder ett ljus i adventsljusstaken. Varje söndag fram till jul är det advent och då tänder man ytterligare att ljus i ljusstaken och detta tyckte han mycket om har pratat hela dagen om att det är advent idag och att det snart är jul och på jul då kommer jultomten. I år måste vi därmed ha en jultomte, himla kul tycker jag!

4 kommentarer:

  1. Så mysigt 😍 julen är verkligen barnens högtid!
    Vilka fina kort du tagit!
    Vart kommer ni fira jul i år? I Malmö eller Stenungsund?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Julen är verkligen barnens högtid och det är så roligt att Nils förstår mer nu och tycker att julen är spännande.

      Vi ska fira jul i Stenungsund i år. Det blir nog sista året i Stenungsund på ett tag. Nästa år förstår ju även Olle mer och då känns det kul att fira julen hemma hos oss med julgran osv :) Det är ju givetvis julgran även hos mamma och pappa, men jag menar att vi själva skulle ha gran och fira just julafton hemma med jultomte osv :)

      Radera
  2. Jag är riktigt peppad på julafton och december i år eftersom det känns som om detta året är det första där Jack verkligen fattar. Jag försöker se genom hans ögon och hoppas att han får kul. Han pratar om tomten och om paket och har en Julkalender. Ser fram emot lucia på förskolan som vi missade förra året också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag känner likadant; allt känns hundra gånger mer mysigt detta året :) Precis som Malin skriver ovanför så är julen verkligen barnens högtid :)
      Samma här, jag ser också fram emot lucia, jag missade det förra året då jag jobbade den dagen så Micke var med på förskolan istället och fick se vår lilla pepparkaksgubbe.

      Radera