måndag 17 augusti 2015

Vardag

Imorse cyklade Micke till jobbet efter sex veckors ledighet. Jag har varit hemma med barnen själv idag. Imorgon börjar Nils på dagis igen, men nu mera ska han gå 15 timmar per vecka, eller ja, han kommer att gå 8-14 tisdag och torsdag ena veckan och 8-14 måndag onsdag och fredag veckan efter.

Dagen idag började verkligen inte bra, massa gnäll och sura miner och så Nils eviga pratande (man får skavsår i öronen), men vi hann i tid till öppna förskolans sångstund (som vad dagens mission), därefter gick vi till affären och sedan hem och gjorde lunch. Efter lunchen gick vi och la oss i sängen för att vila, båda pojkarna slocknade direkt, och då sover ju Nils inte ens middag längre och Olle är ju inte direkt någon storsovare.

Näää, alltså, jag måste ha rutiner för saker och ting här hemma nu när jag ska vara själv med båda barnen, och vi måste måste måste veckohandla så att det finns mat hemma för veckan så att jag slipper göra det själv med barnen och Nils måste måste plocka undan sina leksaker innan han börjar leka med nästa leksak för här hemma ser det just nu ut som ett bombnedslag och även om jag själv är bra på att drälla saker omkring mig så gör alla dessa leksaker mig om möjligt ännu mera stressad då det ser så stökigt ut (vilket gör mig på dåligt humör) och man bara snubblar och ramlar över dem hela tiden.

En sak som faktiskt varit bra idag, riktigt bra till och med, det är att Nils har varit som en ängel och verkligen lyssnat på mig (även om det var tufft på öppna förskolan, men det var inte Nils fel, för det var så himla mycket folk där så han kom bort hela tiden och det var tufft och leta efter honom hela tiden med Olle på axeln, men som sagt det var inte Nils fel). Han han gjort precis som jag har bett honom och han har till och med städat upp sina leksaker.

Resten av dagen idag har flutit på bra, alla har varit på bra humör och faktiskt så har allt gå smidigt. På ett sätt är det enklare att ha båda barnen själv då Nils lyssnar bättre då, samtidigt som det är mycket tuffare och dubbel jobb med allt. Det är ibland skitjobbigt men SÅ värt det! Jag älskar mina barn mest av allt på detta jordklot.



4 kommentarer:

  1. Hej!
    Åh vad jag känner igen mig! Är hemma med en pojke på 3 år och en på 3 månader och har precis börjat vara själv med dem efter ett långt sommarlov tillsammans hela familjen. Äldsta pojken börjar på 15 timmar idag efter lovet. Det blir att se över rutinerna här också för att få ihop vardagen :-) Mycket gnäll, 3-årstrots och leksaker som dräller här också men som tur är också otroligt mysigt!
    Ha en fin dag!

    Kram Sanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, skönt att höra att jag inte är ensam. Vi är grymma vi tvåbarnsmammor ;)

      Kram till dig

      Radera
  2. Tur att man har bra dagar också och inte bara dåliga. Dåliga dagar vill man ju nästan säga upp sig eller rusa iväg och stänga in sig i ett mörkt rum. Men det går ju inte. Och sedan kommer man på sig själv med att få dåligt samvete för att man blir arg och irriterad. Ja jösses, den kärleken är den bästa (och värsta) som finns.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja precis så är det ju ibland, men det är ju bara att bita ihop och kämpa vidare - det blir ju alltid bättre! Kan tänka mig att det är likadant för dig.
      Kram

      Radera