torsdag 13 augusti 2015

Besök på BVC

Idag blev det dubbelbesök på BVC då båda barnen hade tid där samtidigt. Nils hade 2,5-års kontroll och klarade alla "tester" galant.  han ritade cirklar, pusslade pussel och berättade vad de olika sakerna hette på pusslet, han bjöd på fika, sparkade boll och hoppade jämfota. Han hade riktigt roligt och ville knappt gå därifrån. Och tur var väl kanske det då vi ska tillbaka om tre månader eftersom han inte vuxit så mycket; från 85 cm i december, till 88,5cm idag. Vi ska även få lite tips och råd gällande att han är så otroligt trotsig och bestämd och inte alls gör som man säger åt honom. Tror det kan vara bra då det är så hjärtskärande att vara "osams" med honom så mycket. Ibland känns det som att vi bara skäller och gnäller och säger nej mest hela dagarna till honom.. Och jag förstår att det är en del utav utvecklingen att testa gränserna, men ibland gör han det lite för mycket för både sitt eget och vårt bästa. Och istället för att behöva känna så, så är det bättre att be om hjälp, så vi vet hur vi ska hantera det hela. Kanske gör vi redan helt rätt och får "rida ut stormen", kanske gör vi inte rätt och då kommer vi förhoppningsvis få rätt på det hela tillslut.

Olle däremot, han har vuxit på bra de sista två veckorna och är nu 62 cm lång. Han hade även gått upp relativt bra i vikt; 260 gram, så han väger nu 6090 gram.

Medan jag lagade mat "lekte" Nils och Olle. Jag kunde laga mat i lugn och ro, Nils var sysselsatt och Olle tittade intresserat på alla bebisleksaker som Nils visade honom. Win-win!



2 kommentarer:

  1. Vad bra att ni ska få hjälp med trotsen. Lite tips och tricks är alltid bra att få. Och kanske får ni höra att ni gör rätt eller guidning för att ändra några småsaker. Det blir säkert bra.

    Jag mätte Jack på mätstickan i hans rum idag och han är 1 meter!!!! Tänk. Han är lång. Nils är kort. Nils pratar. Jack gör det inte. Är det inte det ena så är det det andra. Oavsett är det såklart världens finaste killar och de skulle inte kunnat vara på något annat sätt än just så som de är. ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu verkar det som att Nils helt plötsligt lugnat ber sig med trotsen! Jag vet inte om det är att set nu är vardag och rutiner och förskola eller om han bara ändrat sig.. Så därför har jag faktiskt inte ringt till henne son jag skulle och son skulle hjälpa oss med detta med trotsen. Vi ger det en tid och ser vad som händer :)

      Ojoj, 1 meter!!! Det var inte illa :) Stora killen ju! Det äär ju så himla olika mellan olika barn och heeelt normalt <3

      Radera