tisdag 25 augusti 2015

Olle 4 månader

Igår blev han fyra månader, våran lilla söta Olle. Oftast med ett leende på läpparna, men fort som blixten kan leendet övergå i ett gallskrik om det inte blir som han vill eller har tänkt sig. Han är en riktig liten "drama queen". Det absolut bästa Olle vet är att bli buren, att få hänga med precis överallt, och detta ska helst ske på mammas arm. Alla världens problem löses så fort han kommer upp på armen och får bli buren. Han har en jädra pipa när han väl börjar; han skriker så högt, men som sagt, får han komma upp och bli buren så tystnar han lika fort som han började skrika. Ett tag var han väldigt glad och lätt, han är fortfarande glad, men blir ganska snabbt missnöjd och gnällig. Jag vet inte om det är någon fas eller om det är att jag börjat återinföra mjölk igen - det är ju omöjligt att säga.. Eller så kanske han bara är så som person, jag vet inte.

Olle 4 månader. 

Han pratar inte så mycket tillbaka som han gjorde ett tag, nu ler han bara mest, eller skrattar. När han pratar så ler han och säger "aaaaa" men sin ljusa söta röst. Han skrattar ofta och mycket och särskilt när man lyfter upp honom i luften och han får åka "flygplan och när man kittlar honom på magen och under armarna.

Han greppar allt man ger honom och det åker direkt in i munnen. När han ligger på mage så tar han leksaker som ligger framför honom, han liksom balanserar på en arm eller hur jag ska förklara. Att ligga på mage är precis lika bra som innan och de sista dagarna har han börjat rulla från mage till rygg riktigt många gånger och även några få gånger från rygg till mage. Babysittern är fortfarande mer populär jämfört med babygymet, men han tycker det är kul att lika i babygymet en stund och då drar han i alla spännande leksaker som hänger där. 

Dagtid sover han inte särskilt mycket, det är två, tre gånger men bara en liten stund åt gången. Ligger man tillsammans med honom i sängen så sover han längre, men så fort man går därifrån så vaknar han efter tio minuter ungefär. Nattetid sover han bra och fortfarande i sin egen säng. Han somnar vid 21-tiden och vaknar vid 07-tiden. Under dagarna äter han klockan 07, 11, 14, 17-18, 20-21 samt någongång mellan 03-06.



Det är storlek 62 på kläder, och storlek 3 på blöjor som gäller nu. Man märker att han vuxit på längden, men inte lika mycket på "bredden" - han är smalare än vad Nils var, men har ändå lite gott bebishull.

1 kommentar:

  1. 4 månader redan, lille skrutten...
    Träffade en arbetskamrat och hennes 4-månaders i lördags på klädpartyt. Både hon och hennes sambo är långa. Hennes lille kille vägde nästan mer än Tim som ändå är 3,5 månad äldre! Alltså. Han var större än Tim. Oj vad det skiljer på olika bebisar. Tim är ju också mindre än sin bror och även om han haft lite goa veck har han inte tjockat på sig på bredden han heller. Men nu när han käkar mat har han faktiskt satt fart på bredden också. Men så länge de växer ska man vara nöjd...
    Söt är han i alla fall, Olle!

    SvaraRadera