söndag 16 november 2014

Liten blir lite större

Förra veckan var vi på barnendokrin och mätte och vägde honom. Vi var där innan sommaren då han förra vintern knappt hade vuxit något alls. När han var 12 månader var han bara 72 cm lång så därför skickade BVC oss till barnendokrin för att utesluta att något var fel. I somras när vi var på barnendokrin hade Nils vuxit från 72 cm till 79 centimeter, så redan i somras trodde det inte att det var något som var fel, men de ville ändå följa upp med ett besök till. Nu när vi var där förra veckan på återbesök så hade Nils vuxit från 79 cm till 83 cm och ligger perfekt på -1 standarddeviation och det är precis efter hans ärftlighet (de har gått igenom både Micke och mig och vägt oss, mätt oss både i stående och sittande). Däremot hade han inte gått upp så mycket i vikt. När han var 12 månader vägde han 10420 gram och i somras vägde han 11690 gram. Nu vägde han 11780 gram, han har alltså bara gått upp 90 gram på drygt ett halvår, så då blev de lite oroliga över det, men det räckte att vi kollade upp vikten om ytterligare en månad, och då på BVC och inte på barnendokrin, så jag är faktiskt inte särskilt orolig. Nils har ju alltid varit rätt så rund, och nu är det mer som att det har jämnat ut sig och han ser lite mer proportionerlig ut.

I väntrummet på barnspecialistmottagningen.

2 kommentarer:

  1. Det är så himla bra att de kollar upp barnen även om man som förälder kanske inte är så orolig! Vi ska kolla Jacks hörsel på onsdag eftersom han inte pratar eller ens ordar ännu. Jack har inte tid att prata eftersom han springer och pillar med sina bilar istället och Nils har inte tid att växa eftersom han pratar så mycket �� Så liten är han ändå inte. Jag vet flera barn som är både kortare och väger mindre, men som sagt, bra att det kollas upp!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, du är för skön, och du har SÅ HIMLA RÄTT i det du skriver!!! Dumt att oroa sig i onödan, man känner ju sitt barn bäst själv. Alla barn är så olika och tur är väl det, tänk vad tråkigt om alla hade varit likadana.

      Kramar till dig och Jack

      Radera