tisdag 11 november 2014

Inskrivning

Idag har jag varit på inskrivning hos barnmorskan. Det togs blodprover, blodtryck, Hb, vikt och urinprov. Allt såg fint ut. Remiss för rutinultraljud och även remiss till specialistmödravården för samtal om förlossningen som var och förlossningen som kommer skickades. Förmodligen kommer jag att få göra rutinultraljudet i slutet av november, känns såååå himla spännande! Dessutom är det ju knappt två veckor kvar av november så det är ju inte särskilt lång tid kvar.

Min barnmorska hade tagit reda på vad "fettinlagringar i placentan" innebär och hon berättade att det kan man se på både normala och icke normala graviditeter och att det troligtvis inte betyder något. Vilket betyder att jag antagligen inte hade någon förkalkning i moderkakan och det var verkligen skönt att veta. Så när jag kommer till specialistmödravården i vecka 25 antar jag att vi kommer att prata prata om varför Nils förlossning blev som det blev (om det nu finns något svar på det) och vad vi ska göra för att nästa förlossning inte ska bli likadan (om man nu kan påverka det). Jag ska fråga om jag kan få extra kontroller i slutet av graviditeten och göra flödesmätningar för att minska risken för att något ska gå fel på slutet eller under förlossningen.

Vi bokade in nästa barnmorskebesök, som är i vecka 25 ungefär, och det är i mitten på januari. Känns som en hel evighet dit, haha. Även besöket till glukosbelastningen bokades in, och dit är det ännu längre till, för det blir i början på februari. Jag fick lite information på de kommande besöken och så fick jag en bok om att vara gravid igen.

När jag var gravid med Nils fick jag en bok som hette "Gravid för första gången". Den här boken som heter "Gravid igen" handlar om att få syskon och bla. hur man som förälder kan hantera syskonrelationer, resten av boken är i princip likadan som den första jag hade.

Känns både roligt och mysigt att vara gravid igen och gå på barnmorskebesöken, det är verkligen något speciellt.

Blodtryck: 110/70 mm Hg
Hb: 125 g/l 


3 kommentarer:

  1. Skönt att de kollar upp dig så noggrant nu. Då ät du ich bebisen i trygga händer. Vet du om du vill föda vaginalt om det går eller hellre med ett planerat snitt?
    Jag har faktiskt inte fått någon bok denna gången, tänk att det är så olika i olika landsting.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det känns extra bra :) Hoppas bara att de verkligen kommer att ha extra koll så att det inte bara är ett besök hos spec jag får :)

      Jag vill absolut föda vaginalt om jag får och kan. Vill absolut inte bli snittad igen - det är bara krångligt och alla komplikationer som uppstod efteråt hade jag gärna sluppit. Men vem vet, det hade kanske blivit andra komplikationer även om jag fött vaginalt ;)

      Radera
  2. "Är du och" skulle det ju stå. Himla autocorrect ;)
    -Jenny-

    SvaraRadera