fredag 18 juli 2014

Pratkvarn och papegoja

Det är helt galet vad Nils pratar. Han härmar precis all vi säger! Ja, inte hela meningar då såklart utan ett ord i meningen. När vi var hos mamma och pappa gick han största delen av tiden med en telefon mot örat och sa "Hallu" hallu" hallu" med sina ljusa ljusa stämma och det lät så ljuvligt sött. Hemma hos dem stod han ofta ute på ballongen och tittade på bilar och när det kom ett ett tåg sa han högt "taaug".

Han är en riktigt liten papegoja och vi får oss ständigt så goa skratt då han härmar något ord. Ofta säger han "tappeluu" och det vet vi inte riktigt vad det betyder men han säger det ofta i samband med att han ger oss något, så ibland betyder det alltså varsågod, men inte alltid. Han kan säga svåra ord som tex mellanmål, apelsin, annans och morfar. När han vill ha mera mat säger han "meeja" meeja" trots att han faktiskt kan säga bokstaven L. Han är så otroligt charmigt söt vår lilla Nisseman.

Nils sjunger även mycket och när vi skunger "Tänk om jag hade en liten liten apa" med honom så sjunger han alltid "umpa umpa". Vissa låtar på radion som han känner igen och som har enkla ljud han kan göra sjunger han också gärna med i.

Nyvaken Nils ute på balkongen hos sin mormor och morfar.

4 kommentarer:

  1. Jacks kompis Liv pratar också MASSOR! Hon säger "vad e de" typ 300 gånger varje dag, hehe. Det är såååå gulligt!
    -Jenny-

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så gulligt!!! Det är så roligt när de börjar prata.

      Radera
  2. Vart har du köpt linnet med ananas?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är min kompis Emma som har köpt det till Nils och det är från Lindex :)

      Radera