måndag 20 augusti 2012

Att välja barnvagn

Från början hade vi tänkt ha en vagn med fyra fasta hjul, men nu har vi tänkt om. Det blir en med rörliga hjul där fram, från Emmaljunga, vilket gör vagnen mycket mer lättkörd. Kör man på grus, i snö osv kan man låsa de svängbara hjulen. Finns faktiskt vinterhjul att köpa till, då har man helst plöstligt en vagn med fyra fasta hjul vilket är bra tex på vintern.

Nu står det mellan dessa två modeller; Nitro och Ozone. De har båda samma chassi, det som skiljer dem är är sittdelen. Ozone är mindre och smidigare än Nitro. Ozone är ergonomiskt utfortmad (dvs skålformad, ungefär som en bilbarnstol) vilket gör att barnet ligger lite uppåt med benen när man fäller den till liggläge (tänk att man lägger en bilbarnstol ner på rygg). Det gör ju tyvärr att barnet inte kan ligga på sidan.. Men vad jag har läst på internet av andra som har Ozonen sover deras barn som små prinsar och prinsessor i vagnen trots att de inte kan ligga på sidan. Nitro blir helt plan då man fäller den till liggläge så att barnet kan lägga sig på sidan om den vill.




Jag tycker att Ozonen är snyggare än Nitron då den ser mer modern ut eftersom den har mindre suflett. Dessutom är Ozonen lite nättare i modellen vilket gör den smidigare när man är i butiker och andra trånga utymmen. Små barn sitter bättre i Ozonen då den är ett par centimeter smalare, har dessutom hört att Nitron kan bli för stor för små barn, att de glider ner och sitter som små ostbågar etc.

Nitro/Ozone med Citykorg.

Nitro är lägre än Ozonen vilket gör att varukorgen under vagnen blir mycket svårtåtkommen, där får alltså Ozonen ytterligare pluspoäng. Den enda nackdelen med Ozone skulle möjligtvis vara att den inte går att fälla till plant liggläge, men som sagt, enligt andra sover barnen gott i den ändå och ergonomisk sittdel verkar bli mer och mer populärt. 

2 kommentarer:

  1. Tyckte ozone såg nättast och snyggast ut iaf! Smidig Cityvagn! =)

    SvaraRadera
  2. Ja, eller hur :)
    Skönt att höra att nån annan tycker samma :) Micke är inne på samma spår han med, så det blir nog en Ozone :)

    SvaraRadera