torsdag 9 oktober 2014

Sova i egen säng

I söndags när jag var på IKEA köpte jag en stödbräda till Nils spjälsäng. Den används istället för ena grinden, så att man inte ska trilla ur sängen. Så i söndagskväll monterade jag bort ena spälsidan på Nils säng och monterade dit stödbrädan. Det var mer jobb att byta än jag trodde, men så fort det var klart klättrade Nils själv upp i sängen och tyckte att det hela var mycket spännande. Det var alldeles nyss vi bestämde oss för att prova om Nils kunde sova utan spjälsidan (eller snarare om han skulle ligga kvar i sängen). De senaste veckorna har han somnat på någon minut efter att vi lagt honom så vi kände att det var perfekt att prova nu.

Första natten gick inte särskilt bra, men det var vi beredda på. Vi gjorde precis som vanligt; sjöng vaggvisa och sa godnatt. Men Nils somnade inte. Han klättrade ur sängen och sprang skrattade ut till oss i TV-rummet ungefär tusen gånger. Andra natten, och även alla andra nätter efter det har gått strålande. Istället för vaggvisa har vi läst en bok, satt på Nils speldosa och tänt hans lilla spöke (en nattlampa som har ett svagt mysigt ljus). Sedan sa vi godnatt och gick ut. Och Nils låg kvar!

Igår när vi kom hem efter jobbet och skulle laga mat ville Nils gå och lägga sig och läsa boken om hunden Börje. Han sa "läsha Böjje" "läsha Böjje" hela kvällen ända till vi faktiskt la honom. Hahaha, han är så charmig och det lät så himla gulligt när han sa "läsha Böjje".

Inga problem att sova i "vanlig" säng. 

Idag var första gången han sov i sängen utan själsidan på dagen. Och det gick precis lika bra som det gör på nätterna. Nu läste vi ingen saga, spelade ingen musik och hade inte tänt spöket, han somnade lika bra för det.

2 kommentarer:

  1. Kul att det gått bra att byta! Vi har varit inne på att göra likadant länge men det har aldrig blivit av. Nu känns det onödigt då vi kommer att köpa en stor säng direkt innan jul. Ska bli spännande!

    SvaraRadera