tisdag 24 juni 2014

1,5 års kontroll

Nils har varit på sin 1,5 års kontroll idag. Det var en lite blyg och osäker kille som med försiktiga steg klev in till BVC-sköterskan. Han höll stenhårt med sin lilla knubbiga hand om mitt pekfinger och ville absolut inte släppa det. Idag var det även läkarkontroll så när vi hade satt oss ned ställde läkaren fram tre klossar som Nils på en gång började att stapla. Efter det tyckte han inte att det var lika läskigt. Förutom att han skulle klara av att bygga torn av klossar undrade de ifall han säger fler än 8 ord och förstår mer än 10 ord vilket han gör med råge. De frågade även ifall han kan peka ut olika kroppsdelar och om han hämtar föremål på uppmaning, och det var ja på båda de frågorna. Så han fixade "kontrollerna" alldeles utmärkt.

Han har växt från 72 cm ( som han var då han var 12 månader) till 79 cm (!!!) och gått upp från 10420 kg (som han vägde då han var 12 månader) till 11690 kg. Särskilt längden var en stor lättnad för mig eftersom han är ganska mycket kortare jämfört med andra barn i hans ålder. Förra veckan var vi på barn endokrin och mätte och vägde hela familjen eftersom han vuxit så dåligt längdmässigt. Men eftersom han vuxit på så bra de senaste månaderna och alla blodprover såg bra ut och varken Micke eller jag hade några konstigheter gällande vår längd så var det inte alls oroliga för Nils längd. 

I slutet på BVC besöket fick Nils 1,5 års sprutan. Han gnydde till lite på slutet men sedan var det inte mer. Duktig kille. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar