måndag 27 januari 2014

Nils 13 månader


Sen jag började jobba och Micke började sin pappaledighet har Nils lärt sig en massa nya saker på kort tid. Han kan sparka boll, kasta boll och till och med säga boll (som han då uttalar "booijj"). När vi läser böcker för honom och vi pekar på bollen och frågar "vad är det där" svarar han boll. Ibland när han sitter och bläddrar i böckerna själv hör man hur han säger boll. Djurläten härmar han också när vi läser böcker med honom och när han läser böcker själv. Nu behöver vi inte fråga vad exempelvis hästen säger utan han gör sitt gnägg-ljud så fort han ser en häst, eller vilket djur det nu är han ser.
 
Han kan peka ut vart huvudet, näsan, munnen, magen och fötterna är.

Nils har börjat att skrika när han pratar, det är precis som att han höjer och höjer rösten hela tiden, och han gör det länge och det låter alldeles förskräckligt.. I övrigt är han en riktig liten snackegubbe, han "pratar" (ja, alltså på sitt eget vis) hela hela tiden. 

Storlek 74 is still going strong här hemma, men som jag skrivit förut så använder han även storlek 80. 
Nu mer äter Nils alltid sin gröt själv, nåt annat går inte för sig, för han vill absolut inte bli matad. Men vi hjälper till med någon sked in emellan annars får han inte riktigt i sig allt. Lunch och middag däremot matar vi honom med. Sömnen är som tidigare, något enstaka nappinstopp mer natt. Till Mickes stora lycka har Nils börjat sova längre på morgnarna och vaknar vid 08-tiden. 


Här om dagen tittade den fjärde tanden fram.

Att krama gosedjur eller mamma och pappa är mysigt.


Att dansa till musik, och då gärna även klappa till är roligt.


Han tycker om att göra saker där det krävs precision och stark koncentration.

Intresset för böcker hänger kvar och nu kan till och med böcker med lite text gå hem. Ofta kommer han gående med en bok i handen som han sedan ger till mig eller Micke för att han vill att vi ska läsa den för honom.

Att vara i våran säng och busa är bland det roligaste just nu. Han ålar omkring med täcken och kuddar och tjuter av glädje. Men det allra roligaste just nu det är att bli jagad av mig eller Micke, då kommer också en massa glädjetjut med framförallt en massa skratt, ibland så mycket att han ramlar för att han tycker att det är så roligt.

2 kommentarer:

  1. Tiden bara rusar iväg men Nils är lika gullig som vanligt.
    Kram
    -Jenny-

    SvaraRadera