torsdag 9 januari 2014

12-månaders vaccination

Nils fick sina 12 månaders vaccinationssprutor idag. Han var så jäkla duktig! Första sprutan gjorde han inte en min, inte ett ljud. Andra sprutan åkte mungiporna nedåt, men mer var det inte, inte ens ett litet pip.

När vi kom in till Åsa som är Nils BVC sköterska var han väldigt reserverad och såg nästan sur ut, ville bara gå in till hennes rum om han fick hålla mig i handen. Det var precis som att han visste eller kom ihåg att han fått sprutor där förr och att det gjorde ont och att han skulle få just sprutor idag. Åsa mätte hans huvud, mätte hur lång han var och till sist fick han sitta på vägen (med två fina knappar som man kunde trycka på, ja, alltså det var Nils som tyckte knapparna var fina) och bli vägd. Han var 72 cm lång och vägde 10420 gram. Han följer därmed sina egna kurvor bra. 

Åsa frågade om Nils alltid var så reserverad, han ville absolut inte ge henne något leende. Men så gav jag honom en liten leksak, då sken han upp och sa "taa". Sen blev han sitt vanliga jag igen, han pratade, pekade och sa "titta" och gav oss båda flera fina leenden. Jag berättade för Åsa att han säger titta, där, hej, hejdå, mamma, pappa, tack och att han älskar att tala om för oss hur hästen, kossan, hunden och katten låter. Åsa sa att han är en väldigt duktig gosse och att han är tidig med det mesta. Nils fick MVG idag med andra ord, mina fina prins!

När vi kom hem sedan efter vaccinationen trodde jag att Nils skulle sova flera timmar. Haha, mer fel kunde jag inte ha. Han sov en kvart, thats it. Sedan var han som en litet monster. Inget dög. Han ville inte leka, inte sitta i mitt knä, inte bli buren, inget. Efter att ha ätit en banan (som tvunget skulle förtäras sittandes på köksgolvet, annars gick det absolut inte att äta den) låg han en stund på min mage i soffan och sedan blev han ledsen igen. Jag antar att han kände sig hängig och kanske hade ont efter sprutorna. När Micke kom hem från jobbet var han som vanligt igen. Nu på kvällen gav vi honom Alvedon, ifall han skulle få feber under natten eftersom han varit så ledsen under eftermiddagen. Efter ett maratonbad somnade han på en gång. Hoppas nu att han får må bra hela natten. 

Bananpicknick på köksgolvet.

En kort stunds mys i soffan.

2 kommentarer:

  1. Åh tänk om Leon kunde ligga och mysa sådär nångång! Han är inte alls gosig av sig. :(
    Mammajosephine

    SvaraRadera
  2. Klart att Nils får MVG! Dags för sprutor igen ja. Får se hur det går för J, men det är ju R som går med honom. Hoppas att han följer sina kurvor också. J är lång och ganska smal men har legat på medel. Funderar dock på om vikten halkat under medelkurvan? Sist vid 10 månader var han 75 cm och vägde 9900 nånting. Nu känns det dock som om han växt rejält på längden. Minst 78 tippar jag på..... Vi får se i nästa vecka.

    Hoppas att Nils inte får feber eller andra symptom nu då!
    Trevlig helg!
    -Jenny-

    SvaraRadera