onsdag 20 mars 2013

Mjölkproteinfri frukost

Jag börjar vänja mig vid att äta mat utan mjölkprotein. Det är dock svårare än vad jag trodde. I lördags när vi var på stan åt jag ett par godisar som det bjöds på i en butik och i söndags var jag så himla hungrig när vi var på affären så jag köpte mig lite cashewnötter med smak - det skulle jag inte gjort för i både godisarna och nötterna var det mjölkprotein. Men nu har jag kommit in i att hela hela tiden kolla ingredienserna i allt jag stoppar i mig.

Smörgås med avokado och paprika, mums!
 
Märker inte så stor skillnad på Nils mer än att blöjorna inte längre är gröna, men det kan ta ca en vecka innan man märker någon skillnad.

4 kommentarer:

  1. vasslepulver finns i nästan allt som är i pulverform, så om du inte orkar läsa e-nummer jämt så kan du ha det som tumregel. färdigmat med kryddpåsar (lasagnemix, wokmix etc ), marsanpulver, pulvermos... allt sånt. samma sak gäller de nötterna du åt, salt-kryddblandningar har nästan alltid vassle ... var vegetarian ett tag förut, varför vet jag egentligen inte, det blev som en fix-ide och då skulle jag inte äta vasslepulver heller eftersom man dödar kalvar för att få ut löpe och ysta mjölk med, och då bildas vassle som biprodukt , därför slänger de i det i allt möjligt, det kan liksom inte användas till annat ... men under den perioden hittade jag vegetarisk ost utan löpte, även keso utan löpe, det hade kanske varit något fört dig, så du slipper allt vad normal mat heter ... ska försöka komma på vilka märken det vare och så hör jag av mig sen .. :)
    när det gäller godis så brukar inte sockergodis innehålla vassle ... undantag är de som är överdragna av ex choklad eller yoghurt-täcke. vad var det för typ av godis du åt + var det kolor eller något liknande ++

    SvaraRadera
  2. "icke- normal mat heter " ska det stå ;)

    SvaraRadera
  3. nu är jag helt ute och cyklar ... kom på att osten och keson som inte innehåller vassle eller animaliskt löpe har ju vanlig mjölk i sig istället.. så de är för laktosintoleranta och lacto-vegetarianer (som kan dricka mjölk men som inte äter ngt där djur behövt avlida ), och alltså inte för mjölkallergiker...
    ber om ursäkt ... ;/ men godis finns det, det är jag säker på ! :)
    keson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina tips och råd, jag tar till mig allt :)

      Radera