torsdag 24 december 2015

Olle 8 månander

Det har hänt en hel del på bara en månad med vår lille Olle-bus. Nu pratar han mer, säger stavelser, "dada" "lala" "mama" mapa" och en himla massa "brrrrrrrr brrrrrr". Han har även börjat krypa, lite grann iallfall. Han ålar fortfarande en hel del, men för några dagar sedan började han att ställa sig på knäna och stå där och "gunga" och nu har han tagit ett par "krypsteg" på knä, men han lägger sig ganska fort ner på mage och ålar sig dit han vill, antar att det är det mest effektiva sättet att komma fram ännu. Han sitter hur stadigt och stabilt som helst, vilket han gjort sedan han blev 7 månader.

Olle 8 månader. 

Han är fortfarande ganska mammig, och ganska blyg faktiskt. När någon okänd pratar med honom ler han busigt mot personen, och sedan borrar han blygt in ansiktet i mitt bröst (eller snarare mitt hårda nyckelben). Och att en okänd, eller till och med mindre känd person skulle hålla honom, haha nä, det kommer då rakt inte på fråga! Då gallskriker han.

Olle tycker att det är roligt att leka "tittut" och "ge-och-ta-leken. Han älskar att ligga på rygg i ens knä och ha huvudet utanför knäna så att det hänger ner vilket gör att han liksom hänger upp och ned, då skrattar han högt. Han skrattar även då man kittlar och busar med honom, det är något han verkligen älskar.





Vi kör fortfarande storlek 68-74 på honom, men har gått upp till storlek 4 på blöjor. Nu när han får rapsolja i gröten tycker jag faktiskt att han tjockat på sig litegrann. Förra veckan slutade han att amma av sig själv, så han äter därmed bara vanlig mat nu för tiden, och det gör han hur bra som helst. Ger man honom en sked stoppar han den glatt i tallriken och därefter i sin mun, så jag tror inte att det blir några svårigheter att lära honom att äta själv.





Jag tycker nog att han sover lite bättre nu. Han somnar vid 19-tiden, och då genom att man sjunger vaggvisor för honom samtidigt som man vaggar honom till sömns. Det går fort, och det krävs bara 3-4 stycken visor innan han somnar. När han väl somnat sedan så vaknar han upp och är lite orolig typ 3 gånger innan han sover hela natten fram till 06-07 och då går vi upp och äter gröt till frukost. När han är sådär orolig kvällstid så räcker det att stoppa in nappen och stryka honom lite över ryggen så somnar han snabbt om. På dagarna sover han ca en timme vid 09-tiden, lite beroende på när han vaknar på morgonen. Men somnar han vid 09 så kan ha ibland sova två timmar. Ju senare han somnar desto kortare sover han. På eftermiddagen sover han ca 30 minuter vid 14-tiden.

De första riktiga krypstegen.

4 kommentarer:

  1. Han är så himla himla söt lille Olle 😍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag kan inte annat än hålla med - han är sockersöt :)

      Radera
  2. Han blir bara sötare och sötare lilla Olle!
    Gillar verkligen månads-inläggen du skriver. Det känns som om man känner Olle litegrann även om jag bara sett honom på riktigt en gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar dem :)
      Det är så roligt att titta tillbaka hur det var för ett tag sedan och ännu mer roligt att jämföra med hur Nils var i samma ålder :)

      Radera