fredag 2 augusti 2013

Sova i eget rum

Sen vi kom tillbaka till Malmö från Stenungsund för ungefär en vecka sedan har Nils sovit i sin riktiga spjälsäng - i sitt eget rum! I samband med att han började sova där slutade jag även att kvällsamma och började istället ge ersättning. Det har gått helt över förväntat bra att sova i eget rum och äta ersättningen istället för att amma! Nils är så duktig och somnar oftast på en gång efter att ha druckit upp sin flaska (som vissa kvällar blivit två (!!!) flaskor). Har han inte somnat på en gång har vi fått stoppa om honom några gånger då han varit ledsen och gråtit, men det tar kanske 15 minuter så sover han. De flesta nätterna har vi fått gå upp och stoppat in nappen på honom kanske 2,3 gånger, men han somnar genast om. Ett fåtal nätter har han till och med sovit hela nätterna!!! Han brukar somna vid 19:30 tiden och vakna vid 06. Känns riktigt bra detta, och det är riktigt skönt att få ha Mickes och mitt sovrum "ifred" :).

5 kommentarer:

  1. Så bra! Hur mycket är en flaska ersättning?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är 210 ml i flaskan. Vill han ha mer gör vi kanske 150 ml, men det är inte alltid han dricker upp det.

      Radera
  2. Om Jack inte hade ammat på natten hade vi också flyttat in honom i eget rum. Så fort han inte äter utan bara gnäller för att han vill ha napp så får han sova själv. Jag räknar med att det tar en månad eller två och då hinner vi inreda rummet lite mer först. Vill ha förvaring och ett litet bord och små stolar.
    Jenny
    jennyspysventil.wordpress.com

    SvaraRadera
  3. har ni andningslarm åt killen också? funderar själv på att flytta tösen på 6 mån i eget rum småningom då hon numera sover hela nätterna, men lite rädd att man inte skall ha samma koll. är ju van att kolla till henne varje gång man själv vaknar men vet inte om man börjar springa mellan två rum för jämnan. jag kanske är larvig, och då är detta ändå andra barnet. storasyster fick eget rum då hon var cirka ett år. :)//Kristina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, varken andningslarm eller babywatcher, men det funkar jättebra ändå :) Jag vaknar om han låter, ibland är han själv inte vaken då utan har bara tappat nappen gnäller lite i sömnen. Då går jag upp och stoppar in nappen. Ibland hittar han nappen själv i sömnen till och med :) Visst har vi inte samma koll på honom som när han sov i vårat sovrum, men jag tror att vi alla tre störde varandra och att Nils nu sover bättre i eget rum :)

      Du kan ju alltid pröva vad lillasyster gillar att sova i eget rum, gillar hon det inte så är det ju bara att flytta tillbaka henne in i ditt sovrum :)

      Radera