måndag 22 april 2013

Emmaljunga Ozone Black Carbon

Vi har köpt en ny sittdel till Nils vagn. Vi har Emmaljunga Nitro, men den är så himla stor vilket jag nu i efterhand förstått är ett problem med just den sittdelen, särskilt om man har ett litet barn som då gärna glider omkring som en ihopsäckad banan på en klick smält smör. Därför har jag letat efter en till sittdel, som komplement till Nitron, dvs till Nils är så stor att han sitter bra i Nitron. Fick i förra veckan äntligen tag på en Ozone som är ergonomsikt utformad, dvs skålformad, som en bilbarnsstol/babyskydd ungefär. Små barn sitter mycket bra i den sittdelen eftersom den är ergonomisk och de inte kan säcka ihop eller glida omkring. Det som är så himla bra med Ozonen är att den passar på det chassi vi redan har, alltså behövde vi inte köpa en helt ny vagn, utan bara själva sittdelen.

Från början var det en Ozone vi skulle köpt, men på barnvagnsaffären tyckte försäljaren som sålde Nitron till oss att det var dumt att köpa en Ozone då den är skålformad, och skulle man då få ett barn om ville ligga och sova på sidan, skulle det inte gå pga att den är skålformad. Då visste jag absolut ingenting om barn och tänkte att barnvagnsförsäljaren hade rätt i allt han sa. Hade jag köpt vagn idag hade det blivit en Ozone direkt. Jag tänker lite så att, det blir vad man gör det till, barnet kan ju inte ligga på sidan och sova i en bilbarnstol etc.. Men det funkar ju bra ändå.

I helgen fick Nils prova att åka i Ozonen då han ibland verkar tycka att det är rätt tråkigt att ligga och stirra i sittdelen, han ser varken ut eller den som kör. Han verkade verkligen gilla sin nya sittdel! Somnade båda gånger som en stock i den så fort han kom i den, och när han väl vaknade sen tyckte han det var kul att kunna titta på den som körde vagnen och att faktiskt se sin omgivning. Han får ha liggdelen ett tag till då han nog är lite för liten för att börja med sittdel redan, men det känns riktigt bra att ha fått tag på en Ozone! I framtiden kommer vi ju kunna variera mellan Nitron och Ozonen och det känns riktigt bra!
 

 
 Att Ozone är ergonomisk innebär som sagt att sittdelen är skålformad, så när man vill fälla bak ryggstödet fälls hela sittdelen. Ozone har tre lutningslägen, på bilden ovan är det sittläge och på bilderna under är det viloläge och liggläge.

Viloläge.

Sovläge.

Nils sitter som en liten prins i sin nya vagn.

Provkörning i folkets park.

Sover gott.

Trött kille efter tupplur i vagnen.

7 kommentarer:

  1. Va tjeckt att du kan variera lätt mellan sitt & liggdel! För våran del är det antingen eller.. Lite dumt.. Jättefin vagn! :) kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen bra :)
      Vad har ni för vagn?
      Kram

      Radera
  2. Ser ju urtjusigt ut! Och Nils ser ut att trivas! Kramar

    SvaraRadera
  3. Va fin den blev! Snyggare med denna sittdelen tycker ja, och den verkar ju mest praktisk! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också att denna sittdelen är mycket snyggare än Ozonen :)

      Radera
  4. den verkar ju superbra ... ! Vi har också emmaljunga, ( eller justdet, det var nog vi som hade likadan liggdel?! mörkgrön 2012:a ? ;P ) så det är ju lätt att bara byta sittdelen hur man vill! Vår tös använder liggdelen fortfarande men egtentligen hatar hon att ligga ner, och sittdelen är hon alldeles för liten för ... tycker det är lite synd att man inte kan koppla på bilbarnstolen på vagnen, som man kan i många andra vagnmärken ... men man kanske borde leta lite efter en ozon ... vet du hur länge barnet kan ha den sittdelen? kan de ha den upp till två-årsåldern och så också, eller är det just för spädbarn under första året ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är verkligen super, både Nils, Micke och jag gillar den! Nils använder mest liggdelen också, sittdelen har han använt typ om vi ska på stan en kort sväng osv :)

      Ozonen kan man ha lika länge som en Nitro/Citycross eller vilken sittdel det är du har till din Emmaljungavagn. Anledningen till att små barn sitter så bra i Ozonen är att den är ergonomisk och därmed skålformad vilket gör att de inte glider ner eller säckar ihop. Ozonesittdelen är till och med längre än Nitro/Citycross, det är visserligen bara ett par centimeter längre, men ändå :)

      Hur som helst kan jag verkligen rekommendera Ozone!

      Radera