söndag 24 april 2016

Olle 1 år

Tänk att det är ett år sedan Olle föddes. Tiden har gått så himla fort! Han är verkligen en go liten 1-åring våran Olle! 

Olle 1 år.

Han har gått ett par, två, tre steg de senaste veckor, och nu börjar det lossna allt mer. Nu går han självmant utan stöd, men bara om det är tex mellan två möbler eller om han har ens händer i närheten. Han kan gå genom hela lägenheten genom att hålla sig i möbler och väggar, haha, men han kryper faktiskt mer än han går ännu. Han älskar att klättra upp på saker, tex pallar, stolar, Nils tre-hjuling osv.

Klätterapan. 

Sådär kan han sitta, likt Ferdinand under sin korkek, fast likt Olle på ett trehjulings-flak, haha. Han sitter där länge i flaket och bara tittar.

Älskar att sitta i flaket, här utforskande med en liten leksaksko i handen.

Det är fyra tänder på g, två uppe och två nere. Han äter fortfarande bra, men sakta och han äter själv med sked (får lite hjälp med gröt ibland, men mest för att det ska gå lite fortare). Sover från 19:15-06:30 utan några uppvak på nätterna. 

Kläder växer han ur i rasande fart och han har nu storlek 80 och 86. Hans goa knubbiga bebislår är det bästa som finns.

Nu för tiden är det spännande att utforska saker, att sitta och pilla med saker för att förstå hur det fungerar och om mindre saker kan få plats i större och vilka lock som passas till vilka burkar/flaskor etc. Han älskar att sitta och bläddra i böcker, och börjar även intressera sig för då man läser för honom, så länge texten är mycket kort. 

Stor kille som kan gå alldeles själv. 

Olle säger "heeej" och vinkar när man säger hej när man kommer hem eller om man säger hejdå när man går hemifrån. Han kan "sjunga" "blä-up sa den söta lilla grodan" och då nynnar han liksom melodin och säger "blä-up" där grodan säger just blä-up i sången. Han pekar med hela handen och säger men ljusaste ljusaste röst "dää", men han förstår inte riktigt än vad han pekar på tror jag. När man frågar honom var tex pappa eller Nils eller lampan är så tittar han på dem och säger "dää". Han pratar mycket i allmänhet, dvs "dädädädä" och "gaah" och "ba ba ba ba" tex. 

Lilla fotomodellen.


1 kommentar:

  1. Lilla charmtrollet �� Ha, tänk att det har gått ett år redan. Och heja heja, nu går han säkert "på riktigt"?!
    Kramar

    SvaraRadera