lördag 23 april 2016

Olles 1-års kalas

Idag har vi haft 1-års kalas till Olle. Marianne, Mamma, pappa och Eric var här och firade med oss. Det är ju egentligen imorgon som han blir ett år, men det passade bättre för alla idag. Mamma lärde mig att göra helstekt kyckling i ugnen, hur enkelt som helst (när man vet hur man gör) och såå gott!

Olle är lite sjuk, har feber, kring 39 grader, men är sig själv och är pigg och glad och leker och äter och dricker bra. Han håller på att får sina första tänder; två där nere och två där uppe, så jag vet inte det kan vara det som gör att han har feber. Han orkade iallafall ha lite gäster, öppna paket, äta massa mat och leka och skoja. Olle fick god hjälpa av Nils att öppna sina presenter och den som tyckte att innehållet i presenterna var rolig var helt klart Nils. Söta storebror hjälpte även sin lillebror att blåsa ut ljuset på tårtan.

Det bästa med paketen var helt klart snörena.

Mormor hjälper till. 

Spännande!

Tårta för 1-års kalas.


En som är tårt-sugen. 

Nils hjälper Olle att blåsa ut ljuset på tårtan.

Gott med tårta! 

Hela gänget på kass mobilbild.

2 kommentarer:

  1. Då kan du lära mig hur man gör hel kyckling nu då 😉
    Grattis i förskott Olle! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kryddade innuti med vitpeppar, färsk persilja, timjan, rosmarin och citron. Och så penslade vi utanpå med smält smör, soya, vitpeppar och en jäkla massa salt :) In i ugnen på 175 grader i två timmar. Prova, det går nog inte att misslyckas <3

      Radera