lördag 27 juli 2013

Nils 7 månader

Det märks att Nils blivit ytterligare en månad äldre då han ser betydligt längre ut och det hänt än massa utvecklingsmässigt. Även hans hår har kommit in någon form av växtspurt. Det är fortfarande storlek 68 på kläder och 4 på blöjor som gäller.

 

Nu mera sitter Nils helt obehindrat utan stöd och är inte alls svajig längre. Han har lärt sig att "slänga sig" från sittande till liggande vilket ser rätt brutalt ut, men oftast går det bra. Favoritläget är helt klart liggande på mage då han därifrån upptäcker världen på bästa sätt. Han varken ålar eller kryper ännu men kan ta sig runt 360 grader snabbt som attan. Att putta sig bakåt går litegrann. Bäst just nu är att ställa sig på knäna och gunga. Ibland ställer han sig på tåspetsarna och liksom dyker ner med ena benet, svårförklarat men det är nog för att få in kryptekniken. Att stå upp är också en solklar favorit, då viftar han av lycka med armarna och avger lyckoskrik. Han kan ännu inte gå eller lyfta fötterna då han står utan han står likt en tennsoldat - helraka stela ben.

 
 
Nu är Nils återigen mer pratsam och det är mycket "A ba ba baaaa" och brummande med läpparna så att det flyger spott både högt och lågt. När han har en leksak i munnen gör han en massa ljud.

Det rullar på med maten och vi har nästan lagt ner amningen helt, det är bara vid två tillfällen han ammar nu. Kl 07 äter han en portion gröt, kl 10 är det amning som gäller och vid lunch är det en halv barnmats burk som intas. Kl 14 är det återigen dags för amning och kl 17 resterande av barnmatsburken (dvs en halv burk igen), kl 19 är det nu mer en flaska ersättning som gäller och inte amning. All mat går ner och favoriten är kalvkött med rotfrukter och såklart frukt i alla dess former. Då säger han "mmmm" efter varje sked! Fortfarande kräks han en hel del, jag kan inte se något mönster i det utan det kan komma när han knappt ätit något, och ibland när han ätit hur mycket som helst kräks han inget alls. Kruxet är att få honom att dricka vatten till måltiderna, det går faktiskt inte särskilt bra.

Babblarna är himla himla roligt enligt Nils! Så fort vi sätter på det här hemma viftar han med armarna och avger ett ljuvt läte likt fågelkvitter. Han skrattar fortfarande när man kittlar honom på magen.
 
Giraffen is still going strong här hemma!

Två gånger per dag sover han middag, oftast vid 10-tiden och 14-tiden. Vi har ruckat lite på läggdagstiden för natten, men ungefär kring 19-20. De senaste tre nätterna har Nils sovit i eget rum i egen säng och det har gått hur bra som helst! Han sover hela natten med undantag för nappinstopp 1-3 gånger ungefär. Vid 06 på morgonen tycker han att det är dags att starta dagen.

Allt som går att undersöka måste undersökas!
 
Det är mycket pillande på det mesta men framför allt minismå saker som yttepytte små frökorn som knappt jag kan se. Det krafsas även på det mesta och allt ska fortfarande in i munnen.
 
 

2 kommentarer:

  1. Så fin lilla Nils! :)
    Ja det där krafsandet på allt är så gulligt! :P

    /mammajosephine

    SvaraRadera
  2. Grattis Nils! Så himla söt är du!! 😘

    SvaraRadera