torsdag 27 juni 2013

Nils 6 månader

Det är en otroligt glad liten sex månaders kille vi har här hemma! Skiner som solen åt det mesta, och när han träffar andra bebisar sträcker han ut armarna och skriker av lycka och vill gärna känna på dem i ansiktet etc. Nils skrattar när man "kastar" upp honom i luften och när man kittlar honom på magen. Som tidigare är han inte lika pratig som han var förut. När han "pratar" nu gör han "brumljud" med läpparna, och det ser ut som att han försöker säga något, men att det inte riktigt går.


Att äta är väldigt populärt, han helammas fortfarande och får smakportioner till frukost och middag. Nu när han blir sex månader har jag tänkt att ersätta lunchamningen med "riktig mat".
Det är fortfarande storlek 62 och 68 samt storlek 4 på blöjor som Nils har på sig. I förrgår på sex månades kontrollen var han 64 cm lång och vägde 7740 gram.

Vid 19-tiden lägger vi Nils för natten och han sover då hela natten fram till 05-07 för att först då amma. Under dagen sover han en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen.

 
 

Nils sitter nu ännu bättre, men kan fortfarande slänga sig bakåt, så jag litar inte riktigt på honom än. Han är som en liten cirkusartist och rullar runt från både mage och rygg precis hela tiden. Mest populärt just nu är faktiskt att ligga på mage! Att byta blöja och klä på honom är nästan omöjligt då han absolut inte ligger still på skötbordet. När han ligger på golvet på sin lekmatta är det inte många sekunder han ligger där innan han ålat ut på golvet på upptäcksfärd. Det är inte många meter han kommer, men han tar sig korta korta sträckor till ställen där det finns intressanta saker, som tex tvättrådslappar på mattor, och sladdar som ligger på golvet. Så nu har jag rensat bort sladdar och annat farligt från golvet. För övrigt har den lilla mannen en förmåga att vilja ha saker han inte får ha (eftersom han stoppar precis allting i sin lilla mun), det mest åtråvärda han vet är mobiltelefon och fjärrkontroller.

Cirkusartisten som absolut inte kan ligga still i mer än ett par sekunder åt gången.

Det bästa som finns att leka med är snören och lappar av alla dess slag, tvättrådslappar, lappar som sitter på leksaker och gosedjur osv. Här behövs inga dyra leksaker för att roa lilleman. Att bli kittlad på magen är också roligt, har han kräkts eller fått andra fläckar på magen/bröstet och man ska torka bort det skrattar han högt - det kittlas ju.

Lappar är bland det bästa som finns.
 
Hej då.
 

13 kommentarer:

  1. Vilken söt kille! Tycker att Nils är ett perfekt namn till honom. Passar verkligen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han känns verkligen som en liten Nils :)

      Radera
  2. Så sjuukt söt han är!!

    SvaraRadera
  3. Han kommer nog bli en liten buse :)

    SvaraRadera
  4. Sista bilden är ju fantastisk. Jag dör vad söt han är!
    Jack kan inte sitta ännu, han fäller ihop sig som en fällkniv och trillar åt sidan, haha. Över varje dag men det vill sig inte ännu. Står bra gör han däremot, man behöver bara hålla runt höfterna så balanserar han överkroppen själv.
    Jenny
    Migochmittliv.wordpress.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nils är fortfarande osäker när han sitter beroende på vilket underlag det är. I vår säng sitter han helt obehindrat, men sätter man honom på en matta på golvet blir han genast svajig medan han kan sitta på sin lekmatta på golvet hyffsat osvajigt. Tror han kanske känner sig osäker om det är ett hårt underlag så han kan falla och slå sig.

      Radera
  5. Åh va söt han är!
    Jag sitter vid min mosters dator nu och gick in på din blogg. Jag trodde nämligen att du hade slutat blogga, för på min mobil så kommer det inte upp några inlägg från dig sedan i februari typ! Väldigt snopet nu när jag ser att du bloggat hela tiden! =(
    Så nu ska jag läsa ikapp lite! =D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad konstigt, och tråkigt om det är så för flera.. Men bra att du sa till, och kul att du är tillbaka :)

      Radera
    2. Det kan vara så att ibland när man sparat en blogg på mobilen sparade man ner den när man var på ett visst datum. Då kommer inga inlägg efter detta upp. Spara istället ner den när den är på "första sidan" på bloggen, då ska det funka. Har med vart med om detta.

      Radera
  6. Hej hej!
    Har Nils börjat sova hela natten av sig själv eller har du/ni gjort något för att han skall höra det? Min lilla prins somnar runt 20 och vaknar alltid och vill äta runt halv 2, vill gärna han ska sova hela natten. Tips?
    /Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har provat lite olika sätt.
      Först och främst ger vi honom ersättning vid sista kvällsamningen (om han inte verkar mätt av bara amningen), i början hjälpte det inte så mycket vad gäller att sova hela natten, utan han vaknade ändå vid 01 och 04-05. Men ganska fort märkte vi att han egentligen inte var hungrig vid 01, utan kunde somna om bredvid mig utan att amma. Så då förstod vi att han inte var hungrig 01, och kunde få honom att somna om utan dåligt samvete (ifall han hade varit hungrig). Det gjorde att han började sova från 19 till 04-05 utan mat. Sen har han efter hand börjat sova lite lite längre. Nu sover han till från 19 till 06-06:30 utan mat och jag har denna veckan inte ammat honom då han vaknat utan istället gett honom gröt.

      På BVC har jag fått tips om att pappan kan försöka få barnet att somna om (eftersom han inte luktar mjölk) på natten. Och när de är 6 månader kan man prova att ge dem vatten i nappflaska om de vaknar och vill äta. Det är tydligen så att de inte "behöver" äta på nätterna efter det att de blivit 6 månader. Men de två tipsen ovan har jag som sagt fått från BVC, så fråga gärna BVC om de har några tips och råd :)


      Lycka till :)

      Radera
  7. Han är väldigt söt er lille kille <3

    SvaraRadera