lördag 2 juni 2012

Rabarbermarmelad

När jag var liten gjorde bjöd min mormor alltid på rabarbermarmelad, den godaste i hela världen. Hade massa rabarber över från förra helgen då jag gjorde rabarberpaj och tyckte det var synd att slänga dem. Bestämde mig därför att göra mormors rabarbermarmelad. 


Rabarbermarmelad

Ingredienser:
1 kg rabarber
1 kg socker
2 citroner
4 cm färsk ingefära

Gör såhär:
1. Skala rabarberna och skär i slantar. Tvätta citronerna och riv av skalet. Skala ingefäran och skär i tunna skivor.
2. Lägg rabarbern, det rivna citronskalet och ingefäran i en skål, pressa i saften från de två citronerna i bunken. Häll över sockret och blanda runt.
3. Låt bunken stå över natten, men gladpak över. Blanda gärna runt då och då.
4. Koka upp allt i en stor kastrull på svag värme dagen efter. Låt koka ca 1 timme.
5. Lägg en klick av marmeladen på en tallrik och låt svalna. När man kan dra en sked genom marmeladen utan att marmeladen drar ihop sig är den klar.
6. Häll marmeladen på burkar och ställ in i kylen. 

1 kommentar:

  1. Malin Olofsson2 juni 2012 kl. 15:21

    Mmm både ser och verkar riktigt gott! Det får man ta och göra någon gång :)

    SvaraRadera