torsdag 5 februari 2015

Solrosfrallor

Här kommer ett gott och superenkelt recept på solrosfrallor. Jag gjorde dem i förmiddags och åt ett par till lunch, sådär nygräddade så att smöret smälte lite lätt. Mmm, mums!





Solrosfrallor

Ingredienser:
50 gram jäst 
6 dl ljummet vatten 
2 tsk salt 
2 msk olivolja
 9- 12 dl vetemjöl (byt gärna ut ett par dl vetemjöl mot grahamsmjöl)

Garnering: vatten, solrosfrön och flingsalt

Gör såhär:
1. Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten. När jästen har blandat sig helt häll i resten av vattnet. 
2. Rör ner saltet, olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen. Använd så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. 
3. Låt jäsa i cirka 60 minuter. 
4. Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter.
5. Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten och strö över solrosfrön och lite flingsalt.
6. Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter. 

2 kommentarer: