tisdag 8 september 2015

Helt blöjfri

Nu är det ju länge sedan Nils slutade med blöja dagtid, men han har ändå fram till nu haft blöja nattetid, så helt blöjfri har han ju egentligen inte varit, fram tills nu.

Blöjorna har i princip alltid varit torra på morgonen när han vaknat, men man har fått gå till pottan eller toaletten så fort han har vaknat för att han inte skulle kissat i blöjan. Under sommaren har vi varit lite sega med att ta honom till toaletten på en gång när han vaknat och nu de senaste veckorna så har han själv börjat att säga till på morgonen när ha har behövt kissa. Oftast är det efter frukost, och inte direkt när han vaknat. Blöjan har varit snustorr sedan flera veckor tillbaka, men Nils har inte själv velat sova utan blöja. Men så i förra veckan så sa han själv att han ville sova i kalsonger, så jag bäddade med extra "kissskydds-lakan" och berättade för honom att han skulle gå upp och väcka oss om han kände sig kissnödig under natten. Han har vaknat torr sedan första natten utan blöja och man märker på honom att han själv är stolt och faktiskt klarar av detta. Så det var nog helt rätt tidpunkt att sluta med blöja nattetid nu.

Att sluta med blöja har verkligen gått över förväntan lätt. Det bara funkade från dag ett liksom. Det har ju såklart hänt en hel del olyckor sedan dess, särskilt om han varit så inne i något, då har han glömt bort att han känt sig kissnödig, eller då han druckit stora mängder dryck eller då han haft så roligt att han inte velat gå och kissa. Nu mera är det så sällan så sällan det händer olyckor, och jag kan faktiskt inte ens minnas när det var sist. Han säger själv till när han behöver gå på toaletten, och man behöver inte tjata på honom, däremot brukar jag fråga honom om han är kissnödig, tex efter maten eller vid andra tidpunkter då jag vet att han kissat förr. Nu ser man även på honom då han är kissnödig, då trampar han runt med fötterna och kan inte stå stilla.


1 kommentar:

  1. Han är ju helt fantastisk Nisse-mannen. Så duktig! Skönt att det gått så bra och att han ville själv. Och så gulligt att han står och trampar!

    SvaraRadera