Rabarbermarmelad
Ingredienser:
1 kg rabarber
1 kg socker
2 citroner
4 cm färsk ingefära
Gör såhär:
1. Skala rabarberna och skär i slantar. Tvätta citronerna och riv av skalet. Skala ingefäran och skär i tunna skivor.
2. Lägg rabarbern, det rivna citronskalet och ingefäran i en skål, pressa i saften från de två citronerna i bunken. Häll över sockret och blanda runt.
3. Låt bunken stå över natten, men gladpak över. Blanda gärna runt då och då.
4. Koka upp allt i en stor kastrull på svag värme dagen efter. Låt koka ca 1 timme.
5. Lägg en klick av marmeladen på en tallrik och låt svalna. När man kan dra en sked genom marmeladen utan att marmeladen drar ihop sig är den klar.
6. Häll marmeladen på burkar och ställ in i kylen.
Mmm både ser och verkar riktigt gott! Det får man ta och göra någon gång :)
SvaraRadera