onsdag 23 november 2011

Saffransskorpor

Lusten att baka satt fortfarande kvar idag, så därför bakade jag saffransskorpor. De var superenkla att göra och riktigt goda!




Saffransskorpor

Ingredienser:
100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl hel sötmandel

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

3 kommentarer:

  1. Mums! Jag har pepparkaks biscotti i ugnen nu =) Ungefär samma recept! Doftar underbart! Jul! Och tack snälla söta för ett grymt recept på lussekatter! Har inte smakat än men de jäser på plåten och ser ut att bli stora fina och fluffiga! Me like! =)

    SvaraRadera
  2. Åh, det lät gott! Du får tala om ifall pepparkaksbiscottina blir goda, de låter gott iallfall :)
    Blir de goda ska jag testa ditt recept du lagt ut på bloggen :)

    SvaraRadera
  3. Ja det får du göra för de blev jätte goda! =) lät dem vara inne 10 min till... stod 15 min men det var för kort!

    SvaraRadera