onsdag 2 mars 2011

Bröd

I eftermiddags bakade jag bröd med torkad frukt och valnötter i.
Receptet gick fort att baka då degen inte skulle jäsa.


Filmjölkslimpa

4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl valnötter
1.5 dl torkade aprikoser och russin
1 dl linfrön
1 1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.

3 kommentarer:

  1. Malin Olofsson3 mars 2011 kl. 13:15

    Mums! Ser gott ut!

    SvaraRadera
  2. Du är så duktig min älskade husmor! När uppsatsen är över får du hjälpa mig att baka

    SvaraRadera
  3. Ja, då ska vi baka. Kanske tårta för att fira?

    SvaraRadera